Najnovije vesti

NORMALNOJ ŽENI OVO JE ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo nekulturne i zavidne žene!
Foto: Shutterstock

Nećete ostaviti dobar utisak

NORMALNOJ ŽENI OVO JE ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo nekulturne i zavidne žene!

Žena

Govore samo o vašem vaspitanju, moralu i manirima, i to u negativnom smislu

Žene se još odavno trude da učine sve zarad ravnopravnosti među polovima, pa je sve češća pojava odbacivanje vrednosti patrijarhalnog durštva, piše Stil.

Ali, neretko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodeljuju muškarcima.

Kako bi jači pol u nekom trenutku prestao da gaji predrasude prema ženskom rodu, pripadnice nežnijeg pola bi trebale da odbace nekoliko šablona tipično muškog ponašanja, ali ne samo zbog iskorenjivanja predrasuda, već zbog toga što oni mnogo govore o njenom vaspitanju, moralu i manirima.

1. Pogrdna imena

Ukoliko druge žene nazivate pogrdnim imenima vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih, pa i muškarcima, da je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

2. Komentarisanje tuđeg izgleda

Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja sopstvenog samopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko telo posmatraju kao "parče mesa", a zapravo to i same rade.

3. Zavođenje zauzetog muškarca

Kao prvo, muškarac kog je lako zavesti i oteti drugoj ženi i nije neka prilika! Isto to bi moglo da se desi i vama kasnije, pa bi prvenstveno zbog sebe trebalo da na to i ne pomišljate. Izbegavajte takve stvari, naročito ako su posredi i deca. Ne radite drugima ono što ne biste voleli da neko uradi vama!

4. Svaljivanje krivice za partnerovu prevaru na drugu ženu

Žene bi trebale da prestanu da traže krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi. Nije ona sa vama u vezi, nema ona obavezu prema vama, a dešava se da druga žena i ne zna da postojite. Zapamtite, on je taj koji vas je izdao!

5. Širenje tračeva

Jedno je komentarisati nešto sa najboljom drugaricom, a nešto sasvim drugo pokušavanje da se zbližite sa drugima pomoću širenja neproverenih informacija o drugim ženama! Time govorite samo o sebi, ne o njoj.

6. Neprikladni komplimenti

"Super ti je kosa, ali bolje bi ti stajala još kraća" ili "Jesi li oprala kosu, baš je lepa?" nisu komplimenti. Ako nemate pravi kompliment, bolje ćutite.

foto: Profimedia

7. Izbegavanje razgovora

Ovakvo ponašanje nije čudno kada je reč o ženama. Svima drugima će ispričati zašto i kako ju je koleginica ili drugarica iznervirala, ali baš njoj se uglavnom neće obratiti. Kada ovo učinite, drugi će vas gledati kao nesposobne da se suočite sa problemom kao odrasla osoba.

8. Odavanje tuđih tajni

Ako ste obećali da ćete ćutati - to i učinite! Zapamtite, tuđoj tajni treba pristupiti onako kako biste voleli da drugi postupaju sa vašima. Time iskazujete poštovanje prema osobi koja vam se poverila, ali i otkrivate da ste čovek od reči.

9. Takmičenje i gluma

Uspeh druge žene može biti odlična motivacija i primer na koji se možete ugledati. Ali, sa druge strane, to može biti i izvor frustracija i opravdanje za vašu pasivnost. Svet nije tako mali da bi samo jedna žena mogla da uspe! Ako vam smeta druga žena, nije vam simpatična ili nemate dodirnih tačaka sa njom, nemojte licemerno glumiti, već jednostavno nemojte da se družite sa njom.

10. Blaćenje tuđeg partnera

Bilo da je u pitanju prijateljica ili sestra, žene često smatraju da imaju pravo da ogovaraju tuđeg partnera ili da pitaju tu ženu zašto ga trpi. Osim ako je reč o zlostavljanju i nasilju, nemate pravo da sudite o tuđem izboru, niti možete da znate sve detalje njihovog odnosa!

Pogledajte još na portalu Stil:

Očuh platio venčanje pastorki: Ona ga slagala, a njegov postupak šokirao je sve!

Svaki dan slušala čudne zvukove iz garaže: Rasplakala se kada je saznala šta muž radi! (VIDEO)

Presudan uticaj pomračenja Sunca: Evo šta donosi svakom horoskopskom znaku!

Deda mislio da ide da vidi tek rođenu unuku: Ova prevara ga rasplakala pred svima! (VIDEO)

Zarađuje pola miliona samo sedeći pred kompjuterom: Neverovatno čega se dosetila! (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...