TRAGATE ZA ISPUNJENIM ŽIVOTOM? Kada ne možete da se izborite sa sobom odgovorite na ovih 7 pitanja!
Foto: Profimedia

DELOTVORNO

TRAGATE ZA ISPUNJENIM ŽIVOTOM? Kada ne možete da se izborite sa sobom odgovorite na ovih 7 pitanja!

Žena -

Šta želim od svog života? To je pitanje koje svi postave sebi u nekom trenutku svog života.

Drugima je potreban ceo život da to otkriju. Lako je ostati pri onome što nam je poznato i što radimo s lakoćom.

OVO SU LAŽI O ŽENAMA U KOJE MUŠKARCI VERUJU: Treća će vas šokirati!

Ali vama, koji tragate za ispunjenim životom, ova pitanja će dati jasniju sliku o tome šta da radite s vašim životom.

1. Koje stvari radite s najvećim zadovoljstvom?

Prvi korak ka ispunjenijem životu je da razmislite o stvarima koje vam pričinjavaju najveće zadovoljstvo. Šta volite? Šta vas ispunjava? Koji posao vam ne predstavlja napor? Možda uživate u pisanju, možda volite raditi sa životinjama ili uživate u fotografiji. Poenta je u tome da otkrijete šta volite da radite i da to radite što češće.

foto: Profimedia

2. Koja su vaša najveća dostignuća u životu do sad?

Razmislite o vašim prošlim iskustvima i o onome na što ste najponosniji. Kako su vas ta dostignuća usrećila? Zašto onda ne biste pokušali da ih ponovo isprobate? Ako ste istrčali maraton jednom i zavoleli taj osećaj, počnite trenirati za drugi. Radite stvari koje vas ispunjavaju.

3. Da živim večno šta bih radio?

Evo dobre vežbe: razmislite šta biste radili kada ne bi postojale nikakve granice. Da imate sav novac i sve vreme sveta, gde biste išli? Šta biste radili? S kim biste provodili vreme? Ovi odgovori vam mogu pomoći da otkrijete šta želite u svom životu. To ne znači da su vam potrebni milioni da biste bili srećni. Ali znači da vam ovakva pitanja mogu pomoći da postavite cilj i brže dođete do njega.

4. Šta su moji ciljevi u životu?

Ciljevi su neophodni deo koji morate postaviti kako biste bili zadovoljni u budućnosti. Važno je da odgovorite na ova pitanja: Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju zdravlje? Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju karijera ? Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju porodica? Jednom kada otkrijete odgovor na ovo imaćete jasniju ideju o tome što biste radili sa svojim životom.

5. Kome se najviše divim?

Ako pratite put uspešnih ljudi, to vas može dovesti do uspeha. Razmislite o onima kojima se najviše divite. Koji su njihovi najbolje kvalitete? Zašto ih poštujete ? Šta od njih možete naučiti? Rečeno je da ste vi prosek 5 ljudi s kojima provodite najviše vremena. Zato nemojte trošiti vreme na ljude koji će vas vući na dole.

foto: Profimedia

6. Šta ne volite da radite?

Važan deo otkrivanja šta želite raditi sa svojim životom je spoznavanje što ne želite raditi. Koje stvari prezirete? Šta mrzite na svom poslu? Ako želite promeniti nešto, morate raditi na tome.

7. Koliko ste spremni raditi da biste dobili ono što želite?

Veliki uspesi nikada ne dolaze lako. Ako želite velike stvari, moraćete se pomučiti. To znači da ćete verovatno više raditi i morati stalno izlaziti iz svoje zone komfora.

Kurir.rs/Lifehack, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track