Najnovije vesti

DA LI VAM SE BUBULJICA POJAVLJUJE NA OVOM MESTU? Nije naivno jer ukazuje na ove ozbiljne probleme u organizmu!
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

DA LI VAM SE BUBULJICA POJAVLJUJE NA OVOM MESTU? Nije naivno jer ukazuje na ove ozbiljne probleme u organizmu!

Žena

Mesto na kojem vam se pojavljuje bubuljica može da vam otkrije da u vašem organizmu nešto nije u redu. Ako vam često izlazi bubuljica iznad obrve, može biti znak za ovih pet promena koji nisu ni malo jednostavni.

Bubuljica iznad obrve može biti posledica pirsinga, problema sa tiroidnom žlezdom, hormonskih promena, uraslih dlačica ili alergije.

1. Alergije

Moguće je da ste alergični na neku vrstu hrane ili na neke lekove. Takođe, koža može reagovati i na šminku, postati crvena i natečena.

2. Uklanjanje dlačica

Ovaj postupak uvek je bolan i može da izazove male bubuljice i crvenilo. Važno je da ove regije hladite pre depilacije, na primer ledom.

foto: Profimedia

3. Tiroidna žlezda

Problemi sa tiroidnom žlezdom lako narušavaju normalne funkcije tela. Kada dođe do pojačanog lučenja hormona ove žlezde koža postaje masnija i dolazi do lakšeg izbijanja bubuljica. Da biste rešili problem, zato morate da lečite uzrok, a ne posledicu - bubuljicu.

4. Hormonske promene

Muški hormon je prisutan i kod žena i kod muškaraca i povezan je sa izbijanjem akni. Takođe, koža postaje masnija, što je pogodno tlo za bubuljice. U toku menstrualnog ciklusa kod žena događa se isto.

foto: Profimedia

5. Pirsing na obrvi

Iako je dosta čest lako može doći do infekcije. Važno je da pravilno negujete pirsing, jer će se u suprotnom oko vaše obrve stvoriti mnoštvo bubuljica.

Neki od najboljih saveta za uklanjanje bubuljica su sledeći:

- Sok od limuna: Citrusna kiselina će umanjiti crvenilo i bol, pritom ima antibakterijsko svojstvo.

- Pasta za zube: Ubija bakterije, jer sadrži hidrogen peroksid i triklosan. Izbegavajte one sa gelom.

- Piling: Koristite ga čak i kada vam bubuljice izađu. Jedino ako je došlo do infekcije bi trebalo da pronađete neku blažu varijantu.

Sve ove savete lako možete isprobati kod kuće, u bilo kom trenutku. Izuzev kada je vaša bubuljica izuzetno bolna i natečena - u tom slučaju je najbolje otići kod dermatologa što pre.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/curejoy.com)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Saveti za negu koje svaka dama mora da usvoji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...