SUNČANI I TOPLI KIPAR: Mesto na kome se iz morske pene rodila grčka boginja ljubavi i lepote Afrodita
Foto: Promo

SUNČANI I TOPLI KIPAR: Mesto na kome se iz morske pene rodila grčka boginja ljubavi i lepote Afrodita

Žena -

Toplo i osunčano mediteransko ostrvo Kipar i na njemu malo mesto Pafos, ali od izuzetnog kulturno-istorijskog značaja i izuzetne lepote. Da li je možete da zamislite kako izgleda mesto u kome se, po legendi, rodila grčka boginja ljubavi i lepote, Afrodita? Poseta Pafosu nije samo prilika da plivate na talasima iz kojih se rodila ova lepa i intrigantna junakinja grčke mitologije. To je prilika da se odmorite u odličnim klimatskim uslovima gde se mešaju primorski i vazduh sa planine Trodos. To je i prilika da upoznate i druge lokalitete ovog šarmantnog ostrvskog gradića, poput Dionisove ili Tezejeve kuće, poput Kraljevske grobnice, gde zapravo i nisu sahranjivani vladari, ali je u potpunosti zavredila svoje ime, zatim tvrđavu koja je svojevremeno bila zatvor, kao i druge brojne antičke znamenitosti koje će vam se zasigurno dopasti, kako izgledom, tako i legendama koje iza njih stoje. Pafos je i prilika da uživate u kvalitetnom crvenom vinu širaz ili tradicionalnom alkoholnom piću – zivania. Ukoliko ste poklonici kupovine one vrste robe koja je za neko mesto dokazano kvalitetna, ne propustite da u Pafosu pazariti neki komad garderobe od kože ili čipke.

foto: Promo

Na jugozapadnoj obali Kipra , samo kilometar i po od Pafosa , Evropske prestonice kulture 2017. godine, nalazi se luksuzan i po svemu izuzetan hotel Elysium. Simboličnog imena, svakako povezanog sa istorijom mesta, ovaj raskošan objekat pleni prvim utiskom spolja, ali ništa lošiji utisak ne ostavlja ni unutrašnje uređenje, usluga i gostoljubivost osoblja,kao i prefinjen asortiman pića i hrane.

foto: Promo

Već sam Pafos je oaza po sebi, a mala peščana uvala u kojoj se ušuškan i spokojan smestio hotel Elysium je oaza u oazi. Uživaćete u miru i tišini, nežnim zvucima talasa i vetra u palmama, koji blago rashlađuje kožu punu sunca. Na vama je da se odlučite da li ćete koristiti uslugu punog pansiona i prepustiti se u potpunosti odmoru, ili pak želite da upoznate i gastronomske znamenitosti Kipra u nekom od brojnih, i ne zaboravimo reći, odličnih restorana u “Kato” ili “Ktimo ” Pafosu (dva dela grada, donji i gornji), pa ćete se odlučiti za polupansion ili noćenje sa doručkom. Za ljubitelje mediteranske kuhinje, preporuka je restoran Zafron, dok za one kojima je draži ukus orijentalne hrane, odličan meni ima restoran Apmene. Svakako, gosti se mogu i odlučiti za jedan od pet a la carte restorana u okviru samog hotela.

foto: Promo

Osim spomenutog, hotel ima i dva bazena (otvoreni i zatvoreni), kao i dva teniska terena, fitnes i aerobik centar, Spa centar, biblioteku i prostoriju za igranje šaha.

foto: Promo

Jedna izreka kaže: “Ako ne znate šta je dobro, pitajte šta je skupo.” Mi kažemo: “Ako ne znate šta je dobro, pitajte 1 A Travel

foto: Promo
foto: Promo

Za ponude za putovanja i letovanja, za informacije o destinacijama i aranžmanima - Egipat , Kipar, Turska ili Malta , kao i vezano za rani buking za koji još uvek važe popusti i do 35%, posetite zvaničan sajt agencije 1 A Travel .

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track