Najnovije vesti

VEKOVIMA SE U MEDICINI KORISTIO KAO ČISTAČ LOŠIH BAKTERIJA: Ovaj čudesni začin pomaže i u borbi sa CELULITOM!
Foto: Profimedia

LEPA VEST ZA ŽENE

VEKOVIMA SE U MEDICINI KORISTIO KAO ČISTAČ LOŠIH BAKTERIJA: Ovaj čudesni začin pomaže i u borbi sa CELULITOM!

Žena

Ovaj začin se u narodnoj kineskoj medicini vekovima koristio kao uništavač loših bakterija, pa je posebno popularan među siromašnijim stanovništvom, koje katkad ne može da bira poreklo i svežinu namirnica.

 

Uz to ljuti začini su poznati i kao "čistači creva", koja čiste od neželjenih gostiju. Novija istraživanja pokazala su da je ovaj začin izvrstan alat u mršavljenju i suzbijanju celulita.

 

foto: Profimedia

Kako ga koristiti?

 

Sečuanski biber u zrnu najbolje je lagano tostirati u tiganju, pa potom samleti. Za začinjavanje jela koriste se samo ljuske, a blistava crna zrna bacaju se jer imaju gorak ukus i teksturu nalik na pesak koja može da upropasti ukus hrane.

 

foto: Profimedia

Začin se obično dodaje na kraju kuvanja, a posebno se dobro kombinuje sa zvezdanim anisom i đumbirom u pripremi azijskih specijaliteta. U kombinaciji s čilijem u prahu dobija se moćna kombinacija za začinjavanje egzotičnih jela.

 

Neki tvrde da sečunaski biber u ustima izaziva senzacije slične gaziranim pićima. Nakon konzumacije može se primetiti peckanje, otupelost i lagano “zujanje”. Pripazite u doziranju jer ovaj biber ima alkalnu pH-vrednost, pa veće konzumacije mogu da izazovu trnjenje usana.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Punkufer.hr, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...