TRIKOVI SA BRAŠNOM ZA KOJE NISTE ZNALI DA POSTOJE! Imajte ga uvek pri ruci, kako za čišćenje tako i za LEPOTU!
Foto: Profimedia

saveti vrhunskih domaćica

TRIKOVI SA BRAŠNOM ZA KOJE NISTE ZNALI DA POSTOJE! Imajte ga uvek pri ruci, kako za čišćenje tako i za LEPOTU!

Žena -

Domaćice znaju da ono odlično upija masnoću, pa ga koriste za još mnogo šta, a ne samo u kuhinji koju, inače, celu možete očistiti upravo uz pomoć brašna.

Ukoliko neka od površina postane lepljiva ili masna, brašno će je očistiti na najbrži i najlakši način. Imajte samo u vidu da ova metoda deluje onda dok je masnoća još sveža, ali ne i kad se osuši.

Osim toga, brašno možete koristiti pri suvom pranju kose, odnosno za upijanje masnoće koja se sakuplja na temenu! Stavite brašno na teme i protrljajte četkom za šminkanje, ostavite da odstoji pola sata i zatim ga istresite ili raščešljajte kosu.

foto: Profimedia

Bubuljica se rešite pomoću brašna i meda - pomešajte ove sastojke i ostavite na bubuljici te prekrijte flasterom. Uradite to pred spavanje, kako bi miks imao vremena da deluje preko noći. Bubuljicu ujutro isperite mlakom vodom.

Mnoga domaćinstva imaju problema s mravima pa ljudi često koriste so kako bi ih oterali. Međutim, još jedan beli prah odlično vrši funkciju teranja mrava. Na mestima na kojima se sakupljaju pospite brašno i primetićete kako se pojavljuju sve manje.

foto: Profimedia

Osim što se koristi za čišćenje i jelo, brašno se može koristiti i u zabavne svrhe te u kombinaciji s uljem za bebinu kožu postaje testo za oblikovanje kojim se deca mogu igrati satima! Ono se u kombinaciji s vodom može koristiti i za pravljenje domaćeg lepka. Pomešajte brašno s vodom i mešajte dok ne postane glatko. Smesa bi trebalo da bude kao za palačinke. Zatim, izlijte je u lonac i zagrejte na srednjoj temperaturi. Konstatno mešajte dok ne proključa te je zatim sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i nanosite četkicom.

Stari špil karata osvežite tako što ćete ga staviti u kesu s brašnom i protresti. Brašno će upiti sve masnoće i tragove vlage.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track