OVAJ ROLAT BIĆE SPAS U PRAVI ČAS ZA VEČERNJE DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA: Umutite palačnke i uz OVAJ FIL napravite BOMBU OD OBROKA! (RECEPT)
Foto: Profimedia

preukusno!

OVAJ ROLAT BIĆE SPAS U PRAVI ČAS ZA VEČERNJE DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA: Umutite palačnke i uz OVAJ FIL napravite BOMBU OD OBROKA! (RECEPT)

Žena -

Palačinke su uvek omiljene u društvu, a uz ovaj fil napravićete fantastičan obrok koji će sve oduševiti.

Potrebni sastojci:

100 g brašna

1 jaje

na vrh noža soli

1 kašika ulja

1 dl mleka

0,5 dl vode

Za palačinku od jaja:

2 jajeta

2 kašike brašna

trunčica soli

Fil:

2 dl kisele pavlake

100 g krem sira

1 kašika sušenog povrća

Način pripreme:

Napraviti testo za palačinke umutiti jaje, dodati ulje i so i brašno, sve izmešati pa dodati mleko i vodu. Napraviti lepu masu bez grudvica. Ispeći palačinke na aparatu za palačinke. Umutiti dva jaja i polako dodati dve kašike brašna, umutiti da bude bez grudvica. Od te mase ispeći 1 palačinku kao kajganu.

Ostaviti da se malo prohlade, za to vreme pomešati kiselu pavlaku i krem sir. Uzeti tepsiju i prvo staviti palačinku, premazati filom pa posuti sušenim povrćem, preko staviti palačinku od jaja, preko nje ponovo fil, preko fila ponovo palačinku i premazati ostatkom fila. Ostaviti jednu kašiku fila za premazivanje odozgo.

Uviti rolat od palačinki. Umotati u foliju i ostaviti da se ohladi. Ohladjen rolat premazati filom i posuti sa malo sušenog povrća.

Ostaviti još malo da povrće upije sok iz fila. Seći komade željene debljine i služiti.

Prijatno!

foto: Profimedia

Kurir.rs, Recepti / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track