Najnovije vesti

MAJKA IZGUBILA ČETVORO DECE NA POROĐAJU! Ne prođe DAN da ih se ne seti: A Bogu je zahvalna samo na JEDNOM! POTRESNO! (FOTO)
Foto: Printskrin

tragično

MAJKA IZGUBILA ČETVORO DECE NA POROĐAJU! Ne prođe DAN da ih se ne seti: A Bogu je zahvalna samo na JEDNOM! POTRESNO! (FOTO)

Žena

Bivša australijska zvezda ragbija, Din Mum (35), i njegova 34-godišnja supruga Sarah, advokatica po struci, proživeli su tešku agoniju kada im se sinčić Alfi rodio u 36. nedelji trudnoće, budući da je Sarah dotad izgubila već dve bebe koje su umrle zbog komplikacija u trudnoći.

 

 

Oko pet meseci nakon venčanja, 2012. godine su prvi put saznali da je trudna, s ćerkom kojoj su hteli da daju ime Sofi, ali nedelju dana nakon što je prošla pregled koji se obavlja posle 20. nedelje od začetka ploda, Sarah je počela da krvari i lekari su joj rekli da je 3 cm proširena.

 

To je bio znak prevremenog porođaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dean Mumm (@deanmumm) дана

Sarah je rodila, a malena Sofi bila je preslaba da bi preživela i ubrzo je umrla. Ubrzo nakon toga, Sarah je saznala da pati od slabosti vrata materice, zbog čega materica ne može zadržati trudnoću, odnosno dolazi do prevremenog porođaja.

 

Samo pola godine kasnije Sarah i Din su bili presrećni otkrićem da ponovo očekuju bebu. Sarah je prošla operaciju tokom koje se cervikalni otvor zatvara kako bi izdržala trudnoću, no nakon 28. nedelje trudnoće, došlo je do krvarenja iz placente i završila je u bolnici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dean Mumm (@deanmumm) дана

Lekari su pokušali da spasu bebu, ali nisu uspeli da zaustave prevremeni porođaj i na svet je došao sinčić Henri. Završio je u neonatalnoj jedinici za intenzivnu negu, ali kako je zaradio infekciju, a njegov organizam nije bio dovoljno jak da se protiv toga izbori, umro je samo devet dana kasnije, na rukama svoje majke.

 

Dve godine kasnije, Sarah je opet otkrila da je trudna, s identičnim blizankinjama Elom i Grejs. I dvije djevojčice rođene su s 20 nedelja, s neravnotežom protoka krvi između njih, zbog čega je postojao veliki rizik od  srčanih disfunkcija i drugih ozbiljnih komplikacija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dean Mumm (@deanmumm) дана

"Malena Ela preminula je još za vreme porođaja, dok je Grejs preživjela 25 minuta nakon porođaja i umrla je u roditeljskom naručju", kaže Din, pa dodaje kako je porođaj bio posebno težak, jer su skoro izgubili i Sarah.

 

"Duša mi je umirala kroz porođajne bolove svaki put, znajući da moje dete na kraju neće biti živo, odnosno da u trenutku kad se porođaj završi neće biti dečjeg krika koji označava početak života", priča Sarah.

 

Uprkos svemu što su prošli, oboje obožavaju biti roditelji malenom Alfiju, ali ne prođe dan da ne razmišljaju o četiri bebe koje su izgubili, ispričali su.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dean Mumm (@deanmumm) дана

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printskrin

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...