KAD JE SAZNALA DA JE RAK NEIZLEČIV NAPISALA JE SEBI POSMRTNICU! Svima je uputila poruke koje će vas OSTAVITI BEZ REČI, a ovo joj je bila POSLEDNJA ŽELJA!
Foto: Profimedia

ISPOVEST KOJA ĆE VAS UZDRMATI

KAD JE SAZNALA DA JE RAK NEIZLEČIV NAPISALA JE SEBI POSMRTNICU! Svima je uputila poruke koje će vas OSTAVITI BEZ REČI, a ovo joj je bila POSLEDNJA ŽELJA!

Žena -

Bejli Džin Matison je devojka iz Kanade kojoj je u januaru 2017. godine dijagnostifikovan redak i neizlečiv rak glatkog mišića - leiomiosarkom. Imala je bolove u želucu koje lekari nisu mogli da objasne, a otkrila je da boluje od raka tek kad je pronašla kvržicu u stomaku.

Doktori su se nadali da će ukloniti rak zračenjem, ali lečenje ga nije uspelo smanjiti. Operacija je bila previše rizična. Bejli je mogla probati sa hemoterapijom, ali su doktori bili ubeđeni da joj to neće spasiti život. Predvideli su joj dve godine života, a ona je odlučila da ih provede na najbolji mogući način.

Putovala je u 13 zemalja uključujući Irsku, Englesku, Norvešku, Meksiko, Francusku, Maroko, Grčku i Španiju. Takođe je posetila i dva koncerta svoje omiljene grupe Koldplej.

Bejli je, osim toga, sama napisala i svoju posmrtnicu. Preminula je 5. aprila, a njena posmrtnica je nedavno objavljena. Evo šta je sve napisala:

35 godina se možda neće činiti dugim, ali bile su prokleto dobre! Za moje roditelje, hvala vam što ste podržavali mene i moje odluke tokom mog života. Sećam se da je moja mama govorila da bi gubitak deteta bio najteži gubitak kroz koji roditelj može proći.

Moji roditelji su mi dali najveći dar podupirući moju odluku da odustanem od hemoterapije i dopustili mi da proživim ostatak života onako kako sam verovala da trebam. Znam koliko im je teško bilo posmatrati kako prestajem sa lečenjem i dopuštam prirodi da donese odluku. Zbog ovoga vas oboje volim još više.

Svojim prijateljima, s obzirom da sam bila jedinica, uvek sam cenila svoja prijateljstva više od ičega jer nisam imala braće ni sestara. Nikada nisam mislila da mogu voleti svoje prijatelje još više, ali prolazeći kroz sve ovo uz vašu bezuslovnu ljubav i podršku, učinili ste nešto što je inače teško podnošljivijim i mirnijim. Hvala vam i sve vas jako volim.

Za mog Brenta, došao si u moj život samo tri meseca pre moje dijagnoze. Nisi imao pojma u šta se upuštaš tog dana kad si preko ekrana prstom prešao udesno. Nisam mogla tražiti boljeg čoveka koji bi bio uz mene na svim avanturama, sastancima, uz sve osmehe, suze i slomove. Ti si neverovatna osoba i svako u tvom životu je tako srećan što te poznaje. Volim te više nego što se rečima može opisati.

Preživeli su me moji voljeni roditelji Vendi i Sendi; moj neverovatan i brižan dečko Brent Andruz i njegova porodica; moji divni kućni ljubimci Rozela, Pejton i Harli; moja velika grupa prijatelja; moja tetka Šeron sa porodicom; tetka Pulet i njena porodica i moj ujak Ted sa porodicom.

Hvala vam na podršci, donacijama, prikupljanju sredstava, hrani, porukama i pozivima tokom protekle dve godine. Meni je to bio celi svet. Posebno hvala mojim tetkama Šeron i Pulet što su me podržavale i hvala mojim doktorima, svim mojim medicinskim sestrama i mom socijalnom radniku.

Umjesto cveća donacije možete dati obolelima od raka u Kanadi. Detalji o proslavi mog života uslediće kasnije. "Ne shvatajte male stvari toliko ozbiljno i živite punim plućima", zaključila je Bejli.

Kurir.rs/Cape Brenton Post, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja