Brokoli i karfiol su jako zdravi i ukusni, ali su još ukusniji ako se ispohuju. Evo načina kako da ih najbrže ispohujete i uživate u potpuno drugačijem ukusu ovog povrća.
Potrebno je:
1 manji brokoli 1 manji karfiol 2 jaja brašno prezle ulje so
Priprema:
Karfiol i brokoli prvo operite i odvojite cvetove.
Obarite ih u slanoj vodi i izvadite na cediljku da se ohlade.
Umutite jaja, posolite, pa dodajte jednu punu kašiku brašna. Umutiti žicom da testo bude žitko. Malo gušće nego za palačinke.
Cvetove brokolija i karfiola umočite u jaja. Na foliju sipajte prezle.
Stavite umočen karfiol i brokoli u prezle, tako da budu skroz u prezlama.
Pržite u dubljem ulju.
Prjatno!
Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia