KOŠARKAŠ ĐORĐE GAGIĆ NAJVIŠE VOLI DA SAM SEBI DA KUVA! Otkrivamo šta obožava da jede DIV od 2.10 CM! (RECEPT)
Foto: Pritnscreen

Voli jednostavnu kuhinju

KOŠARKAŠ ĐORĐE GAGIĆ NAJVIŠE VOLI DA SAM SEBI DA KUVA! Otkrivamo šta obožava da jede DIV od 2.10 CM! (RECEPT)

Žena -

Košarkaš Đorde Gagić (28) nije tipičan muškarac, a ni sportista. Kad je gladan, i te kako zna da zasuče rukave, zavuče se u kuhinju i sebi obrok, mada priznaje da to nisu nikakva komplikovana jela

EKSPERIMENTISANJE U TURSKOJ

"Znam da spremim piletinu, biftek u senfu, spremam sataraš dok mu je još sezona. Ne znam da spremim mnogo toga, ali osnovne stvari znam. Dosta sam naučio dok sam igrao u Turskoj. Tamo smo bili osudeni na njihovu hranu, koja je teška. Srećom, imao sam druga Hrvata koji je živeo u susednoj zgradi, njegovi roditelji su imali restoran u Dalmaciji, a baka mu je bila kritičar i uz njega sam neke stvari savladao. Eksperimentisali smo i uz druženje naučili da kuvamo", priča doskorašnji centar Partizana koji će karijeru nastaviti u grčkom Arisu. On dodaje da zapravo najviše voli jednostavna jela, naročito pršutu na 100 načina, a poseban specijalitet mu je pršuta u vinu.

foto: Pritnscreen

OBOŽAVA PRŠUTU

"Rođen sam u Krajini, otac je sušio pršutu i pravio vino. To mi je ostalo u najlepšem sećanju iz detinjstva. To i mamine kiflice, koje jedem zbog testa. I na Tenerifima sam probao odličnu pršutu, namažu je masli", novim uljem i onda se to čupa prstima. Ništa ukusnije u životu nisam jeo. A u Italiji sam jeo pršutu sa dinjom. Više volim to da pojedem nego neko glavno jelo - dodaje naš sagovornik.

foto: Profimedia

Pitali smo se da li je teško nahraniti tolikog čoveka. Naime, Gagić je visok "tričavih" 2,10 cm.

"Na jelovniku mi je uglavnom neko meso, a, recimo, pred svaku utakmicu pojedem pileće belo ili neku piletinu, brza hrana, podrazumeva se, ne dolazi u obzir", zakljućuje Gagić.

Svunjski file na solunski način 220 g svinjskog filea 140 g tikvica

45 g crvenog luka

10 g soli i bibera

120 g mladog krompira

10 g rukole

50 g kozijeg sira

čeri paradajiz z aukrašavanje

2 tosta

maslonovo ulje

Meso staviti na teflon sa malo maslinovog ulja. Okrenuti na drugu stranu kad porumeni. U tiganju ugrejati ulje, pa staviti povrće i začiniti mediteraskim začinom. Kozji sir izgrilovati kao i tost. Servirati telo što se na tanjir postavi tost, pa preko meso i sir a sa strane povrće.

foto: Profimedia

Kurir.rs/S.telegraf/Foto Printscreen/facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja