NAPUSTILA POSAO U POGREBNOM PREDUZEĆU I POSTALA SIRENA! Sada zarađuje 13.000 dinara na sat, a to će da radi dok joj se ne desi OVO (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

karijera iz snova

NAPUSTILA POSAO U POGREBNOM PREDUZEĆU I POSTALA SIRENA! Sada zarađuje 13.000 dinara na sat, a to će da radi dok joj se ne desi OVO (FOTO)

Žena -

Jasmina Sils (28) iz Basingstoka u Engleskoj je napustila posao u pogrebnom preduzeću i postala je profesionalna sirena, a sve je počelo sasvim slučajno.

Sve je krenulo jer je bila nezadovoljna na poslu i često je plakala. Prvi je put videla sirenu kada je bila na muzičkom festivalu Bestival, koji se održava na jugu Engleske.

"Tamo je bila ta devojka i izgledala je stvarno zanimljivo. Pričala sam s njom i mislila sam zašto ne pokušati. To je bila odluka koja mi je promenila život", rekla je za Metro.

Trenira dva puta nedeljno, a dah može zadržati dva minuta i 35 sekundi. Kaže kako to uopšte nije lagan posao. Na raznim rođendanima, festivalima i događajima ima nastupe, a zaradi oko 13.000 dinara na sat.

"Kada trenirate morate znati kako kontrolisati disanje i otkucaje srca kako bi mogli i ispod vode izvoditi razne poze. Na početku sve deluje vrlo neprirodno, ali što više to radite, to je lakše. Stvarno je zabavno i kreativno", izjavila je Jasmin.

Jasmin ima fibromialgiju, bolest kojoj su glavni simptomi hronična bol u mišićima, ligamentima i tetivama, a prate je i umor, smetnje spavanja i poteškoće u pamćenju. Ovo je jedini sport kojim se Jasmin može baviti da ne oseća bol, a dodala je i kako će ovo raditi dok ne završi u invalidskim kolicima.

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Printscreen, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja