Najnovije vesti

OPASNOST HRANJENJA U KREVECU! Evo zašto treba da naviknite bebu da jede PRE SPAVANJA!
Foto: Profimedia

Oprez

OPASNOST HRANJENJA U KREVECU! Evo zašto treba da naviknite bebu da jede PRE SPAVANJA!

Žena

Pre nego što to uradite, saznajte kakvi problemi prate ovakvu situaciju i zašto je preporučljivo nahraniti dete pre nego što ode u krevetac.


Rizik od gušenja: Bebe koje zaspe dok piju iz flašice mogu da udahnu tečnost, koja tada odlazi u njihova pluća. Ova situacija je slična kao kod odraslih, kad im nešto ode u pogrešan kanal. Međutim, ovo je mnogo opasnije za bebu nego za vas, jer ona nije tako dobra u buđenju kad joj nešto ometa disanje. Iako je veća verovatnoća da će se beba nakašljati ili uzmeškoljiti, ipak je bolje izbeći rizik.

 

foto: Shutterstock

Asocijacije vezane za san: Ako naviknete bebu da se uspava uz flašicu, svaki put kad joj se bude spavalo, ona će je tražiti kao pomoć da zaspi, pa će joj kasnije biti vrlo teško da se navikne da se sama uspava, što dovodi do čestih buđenja tokom noći, a to je situacija koja nije povoljna ni po vas, ni po bebu.


Rizik od kvarenje zuba: U mleku se nalazi veliki procenat šećera. Ako beba zaspi s flašicom i mlekom koje ostane u ustima, zubići će se lakše kvariti, čak i oni koji su tek izbili.


Rizik od infekcija uva: Kad beba leži i pije mleko, mali deo mleka može da dospe do ušne školjke, gde može da izazove infekciju.

 

Kurir.rs/Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...