UVEK NEGOVANA OD GLAVE DO PETE? Može, uz naredne savete!
Foto: Promo

UVEK NEGOVANA OD GLAVE DO PETE? Može, uz naredne savete!

Žena -

Nega tela kod žena ali i muškaraca, neophodna je kako bi se održalo zdravlje čitavog tela i samopouzdanje. Bez obzira na godine, telo može ostati zdravo, mladoliko i poželjno ukoliko se uspoštuje nekoliko saveta.

Ne oduzimaju puno vremena, svega desetak minuta dnevno, a mogu učiniti telo odmornim i svežim, pa čak i desetak godina mlađim.

Zdrava ishrana čini telo zdravim a liniju vitkom

Potrebno je jesti zdravo kako bi se telo održalo zdravim i vitkim, ali i njegov imunitet ojačao. Jak imunitet daje lep izgled koži lica, tako da se na njemu ređe javljaju bolne, crvene bubuljice.

Dovoljna količina vitamina i minerala učiniće ćelije otpornim na spoljašnje uticaje i bakterije i vurise, tako da je svako jutro vedro i pozitivno. Zaobilaze se prehlade i virusi tokom zimskih dana i čitavo telo se oseća poletnim zahvaljujući voću i povrću. Crveno meso je bogato hranjivim sastojcima, za razliku od brzih obroka u kioscima. Masna hrana remeti Ph vrednost kože čineći da se bubuljice i mitiseri pojavljuju svakog dana. Preteran unos slatkiša umesto prirodnih, zdravih voćnih šećera goji, tako da se nakon nekoliko meseci nezdrave ishrane nakupljaju masti u predelu butina i stomaka.

Činija salate ili dve jabuke dnevno, daju organizmu snagu da se izbori sa svim napadačima i ostane zdrav i jak! Pravilna ishrana održava lice svežim tako da izgleda mladoliko i u pedesetim. O da, sprečava i nastanak dubokih bora.

Prirodna krema sprečava bore i podočnjake na licu

Hidratantna krema sa prirodnom podlogom zadržava vodu u unutrašnjosti kože, sprečavajući dehidrataciju lica. Ukoliko u sebi ima hranjive materije poput vitamina C i E, može nahraniti unutrašnje slojeve kože i pokrenuti ćelije. Regeneracija lica postaje brža zahvaljujući svakodnevnom nanošenju prirodne hidratantne kreme, tako da obrazi ostaju puni i meki na dodir. Duboke bore na čelu popunjavaju tek nastali proteini, tako da celokupno lice izgleda nekoliko godina mlađe.

U dvadesetim godinama. prirodna krema za lice sprečava perutanje kože usled hladnoće i vetra u zimskim danima, dok zaštita od UV zračenja u unutrašnjosti pakovanja kreme čini lice nežnim, odlažući starenje.

Lice ostaje nežno, ali šta je sa tamnim podočnjacima?

Osam sati kvalitetnog sna, deluje preventivno tako da se podočnjaci ne pojave. Zajedno sa zdravom ishranom jača osetljivu kožu, koja u jutarnjim časovima izgleda zavodljivo.

Kada se podočnjaci ipak dogode, hladni kolutovi krastavca pospešuju cirkulaciju u unutrašnjosti lica i hrane ćelije vitaminom C. Daju licu osećaj svežine i za svega nekoliko minuta uklanjaju tamne i nadute podočnjake. To je odlično rešnje u jutarnjim časovima, koje ujedno razbudi čitavo telo!

Prirodna maska protiv celulita čini da noge blistaju

Prirodna maska od morske soli, limuna i meda sprečava pojavu novog celulita čuvajući noge lepim, tako da mame uzdahe na plažama. Uz laganu masažu unuštava postojeći celulit jačajući unutrašnjost kože.

Vitamini iz prirodne maske i lagani piling kao i masaža, podstiču cirkulaciju u tkivu i razbijaju masne naslage. Naradžina kora postaje deo prošlosti uz temeljno nanošenje prirodne maske!

Mešavina od pet kašika meda sa dve kašike morske soli i pola limuna dobitna je kombinacija, kaže ona portal!

Proširene vene nisu razlog za paniku samo traže dodatnu pažnju

Kada se telo reši nepotrebnih naslaga masti krv brže teče kroz krvne sudove, tako da je cirkulacija dobra. Promena se oseća u svakodnevnici, jer čitav organizam postaje pokretljiviji, a um radosniji. Ipak, u tim trenucima neke ljude prate umorne i bolne noge - odnosno proširene vene.

Usled dugog stojanja na poslu ili šetnje u neudobnoj, uskoj obući nastaju proširene vene koje su vidljive golim okom i bolne. Tokom godina otiču tako da je neophodna operacija. Neki od lekara navode da se čitav proces može sprečiti zahvaljujući popodnevnom odmoru. Ukoliko se podignu stopala na jastuk i legne desetak minuta, ubrzaće se cirkulacija. Vene neće oticati i uz adekvatnu terapiju bolne noge ostaće deo prošlosti.

Posao koji zahteva konstantno sedenje, stvara proširene vene u unutrašnjosti anusa. Nastaju hemoroidi koji se leče prirodnim kremama. Ukoliko su uznapredovali, operacija hemoroida je danas normalan i poželjan poduhvat, koji čini telo negovanim i zdravim!

To nije sve!

Negovani nokti i kosa su neophodni u svakom trenutku

Dovoljna količina proteina čini nokte i kosu jakim i zdravim. Ukoliko se usled korišćenja agresivnih kozmetičkih preparata ošteti nokatna ploča i vlasi dlake, dogodiće se isto! Počeće da se listaju i potpuno će izgubiti sjaj.

Većina ljudi bira šampon prema mirisu i ambalaži, a zapravo treba da pogledaju deklaraciju. Formaldehidi i veštačke boje i mirisi zajedno sa sulfatima, narušavaju izgled kose nakon pranja tako da ona postaje suva i oštećena. Šampon sa biljnom osnovom, prodire do same unutrašnjosti dlake jačajući njenu strukturu. Ujedno podstiče kožu glave na regeneraciju, ubrzavajući rast novih vlasi. Može se izboriti sa opadanjem kose, peruti i suvim krajevima.

Naravno, šampon ne može da promeni stanje nokatne ploče!

Zato je tu prirodno ricinusovo ulje, koje je bogato vitaminom E koji regeneriše nokatnu ploču. Za svega nekoliko minuta nokti potpuno upijaju ulje, postaju jači i teže se lome. Rađene su različite studije o uticaju ricinusovog ulja na nokatnu ploču ali i vlasi kose. Ubrzava regeneraciju toliko da potpuno može da zameni klipse, što na noktima što na kosi dama.

Na potpuno prirodan način čitavo telo može zablistati. Naravno, ponekad su neophodne kreme i drugi kozmetički preparati. Važno je birati ih pravilno kako ne bi naštetili koži već je hidrirali i nahranili vitaminima i mineralima. Zato su prirodne maske i ulja postali neizostavni deo nesesera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja