NIJE OKUSILA NIŠTA OSIM KOBASICA I SLADOLEDA! Jedva se izlečila, pa joj spremili da pojede OVO! (FOTO)
Foto: Printscreen Courtney Baxter

NIJE ZNALA ZA DRUGO

NIJE OKUSILA NIŠTA OSIM KOBASICA I SLADOLEDA! Jedva se izlečila, pa joj spremili da pojede OVO! (FOTO)

Žena -

Jednoj devojci (22) iz Linkolnšira bio je dijagnostikovan poremećaj selektivnog jedenja, tip bolesti u kojima ljudi imaju problema sa jedenjem različitih namirnica i novih jela pa se njihova ishrana odnosi na samo nekoliko jela.

foto: Printscreen Courtney Baxter

Tako je Kortni Bakster jela samo kobasice iz određene mesare i sladoled, i tako većinu svog života. Kad je bila mala, doktori su joj govorili da će prerasti tu fazu svog života i ponovo početi jesti. Ali kada se to nije dogodilo, Kortni i njena porodica počeli su da traže razne načine za prevladavanje ove bolesti.

Nakon što je saznala za dečka koji je jeo samo kobasice, kao i ona, koji se uspeo izlečiti hipnoterapijom, odlučila je i ona da pokuša. Pronašla je hipnoterapeuta koji joj je pomogao da se izleči od svoje bolesti. Uz njegovu pomoć, Kortni je počela jesti nova jela i nove namirnice.

Kortnin najveći strah bio je božićni ručak zato što se u njemu uvek nalazilo mnogo različitih namirnica koje ona nije mogla da jede. Ali odlučila je da pokuša da prevlada svoju bolest. I uspela je u tome, samo četiri meseca nakon dijagnoze uspela je sa svojom porodicom da pojede božićni ručak.

foto: Printscreen Courtney Baxter

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Printscreen, Courtney Baxter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track