BUDITE INFORMISANI: Saveti koji će olakšati izbor pravog frizera!
Foto: Profimedia

BUDITE INFORMISANI: Saveti koji će olakšati izbor pravog frizera!

Žena -

Saveti koji će olakšati izbor pravog frizera!

Kada se na svakom ćošku otvorio po jedan novi frizerski salon, i samo niču k’o iz vode, kako napraviti pravi izbor i odlučiti kome poveriti svoju kosu?

Uz par saveta može se lako doneti odluku i pronaći pravi izbor!

Kako od mnogih izabrati jedan, a pravi frizerski salon?

Svaka žena, a i muškarac, vole svoju kosu i žele najbolju negu za nju. Zbog toga je važno imati dobrog frizera i izabrati dobar frizerski salon. Kada je “sto babica - kilava deca”, kao što je ovde u pitanju važno je dobro porazmisliti i napraviti pravu odluku. U daljem tekstu može se naći reč dve o tome!

Dobra reklama jednako dobra usluga!

Jasno da samo reklama nije dovoljna ali je izuzetno važna! A zašto? Frizerski salon koji izdvaja vreme i ulaže puno u reklamni materijal sigurno ima i dobar razlog za to. To znači da može da opravda ono što nudi! Znači da pokušava da se probije između velikog broja drugih salona koji su na dohvat ruke, a možda nisu dovoljno dobri, i najvažnije znači da ima posvećenost, znanje i ljubav prema poslu, a za frizere je to važno.

Ipak najbolju reklamu za salone daju sami klijenti, znači reklama “od usta do usta” i vizuelni prikaz. Kada neko kaže da je zadovoljan uslugom, a pri tom ima odličnu frizuru i super lepu i sjajnu kosu, toje najbolja reklama! Dakle, kada ima dobru reklamu salonu treba dati šansu!

Moderni i dobri tretmani

Savremeni i kvalitetni tretmani su znak da frizerski salon ide u korak sa vremenom, prati trendove i nudi samo najbolje za svačiju kosu! Kada salon nudi na primer keratin za kosu koji je sada ekstremno popularan, znači da je frizer uložio i u znanje i nadogradnju svojih veština! To nekako uliva poverenje u njegovu stručnost.

Frizerski salon koji nudi osnove poput šišanja, feniranja, farbanja i možda pramenova je zapeo negde u devedesetim, i iako je možda dobar za to, danas je za kosu dostupno puno više tretmana.Olapleks, keratin, nijansiranja, nadogradnje kose, hladni i topli tretmani za kosu, ma nema čega nema i za sve je potrebno znanje i veština.

Da bi kosa dobila ono što zaslužuje i dobru negu tražite salon koji nudi dobre i moderne tretmane!

Odnos cena i usluga

Nekada se u životu dešava da se odluke o štednji prenose i pitanja o nezi kose ili tela, a to možda nisu dobra rešenja.

To ne znači da je jeftini frizer loš, ali u većini slučajeva verovatno su mu veštine ograničene.

Možda odlično šiša ali loše fenira, ili nešto slično tome.

Svaki tretman kose je ulog u njen lep i zdrav izgled, tako da tretman keratinom mora da se plati malo više, ali će i rezultat negovane kose biti veći! To opet ne znači ni da je visoka cena znak da je frizerski salon dobar. Nekada su visoke cene samo repelent, jer ne opravdava kvalitet, čak se može reći da su prenaduvane bez razloga!

Dakle malo istraživanja i upoređivanja cene i kvaliteta usluge daće odgovor da li je salon dobar!

Izgled salona

Ovo se možda ne čini važno pri izboru dobrog frizerskog salona, ali nije tako. Neka minut za mene koji odvajamo bude potpun užitak , neka to bude i odmor za um.

Prijatan i topao ambijent pruža baš to, negu kose i odmor, a samim tim i smanjenje stresa i rasterećenje posle napornog dana.

Ako je salon neugledan i relativno zastarelog ambijenta, prosto stvara nelagodu i odbija poverenje, a to će samo uneti nemir u klijenta. Isti je slučaj i ako je salon preterano natrpan i “šljašteći”. To često ima kontraefekat i budi pitanje “gde sam to došao?”. Svakako utiče na celokupan utisak poverenja u frizera i relaksiranja organizma!

Kada se ovako postavi uloga izgleda salona, onda logično zvuči da itekako ima uticaj na odabir onog pravog za negu kose!

Zato pri odabiru frizerskog salona treba voditi računa i na sam izgled jer će pružiti kompletnu uslugu odmora i nege.

Informisanje

Informisanost je možda i najvažnija, a evo i zašto!

Pri odabiru pravog mesta za negu kose, prvo mora da se zna kakva je nega potrebna kosi.

Informisanost o tipu kose, nivou njene oštećenosti i potrebama za oporavak je izuzetno važna. Na osnovu toga se traži salon koji tu vrstu tretmana i nege pruža.

Zatim je potrebno informisanje o tome da li izabrani salon pruža dobre i kvalitetne usluge nege kose koja je potrebna. To će se najbolje uraditi pregledom radova i recenzija korisnika, jer onda imate siguran prikaz kvaliteta rada frizerskog salona.

Dobra informacija je zlata vredna u ovom slučaju, da bi se izbegle situacije u kojima je nekome uništena kosa zbog loše procene salona!

Sve u svemu salona je puno i izbor nije lak! Uz prave savete to može biti olakšano i mogu se izbeći katastrofalni ishodi po kosu. Dobra reklama, prijatan ambijent i savremeni tretmani koji po kvalitetu odgovaraju ceni i informisanost su ključ za izbor dobrog frizerskog salona!

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track