Najnovije vesti

SAMOIZOLACIJA ZA POČETNIKE! Pala oštra kritika: Da li stvarno mislite da svet neće moći bez vas 2 NEDELJE?!
Foto: Profimedia

objasnio

SAMOIZOLACIJA ZA POČETNIKE! Pala oštra kritika: Da li stvarno mislite da svet neće moći bez vas 2 NEDELJE?!

Žena
19:55h

"Vi, što nećete u izolaciju jer tvrdite da se dobro osećate, zar ste toliko dosadne i neinventivne osobe da ne možete da provedete 14 dana u društvu sa samim sobom? I zar ste toliko relevantna skupina vode, ugljenih hidrata, proteina i masti da ostatak planete neće moći bez vas dve nedelje? I je li vam iko objasnio da se ne radi o vama nego o drugima, mahom starijim ljudima lošijeg imuniteta i slabijeg zdravstvenog stanja?" zapitao se kolumnista Ozren Kebo, čiji vam tekst nastavljamo u celosti: "I jeste li čuli, makar u prolazu, da su najopasniji prenosnici oni koji nemaju simptoma, tj. oni koji se – kako ono u zao čas rekoste – 'osećaju dobro'?"

"Samoizolacija je danas postala prvorazredno političko i kulturno pitanje, izjava o pripadnosti, iskaz o personalnoj odgovornosti. To je izgleda nešto što se ponese iz kuće. Ili je imaš ili nemaš – svest da samim prisustvom ugrožavamo drugog i odluka da se uklonimo kako okruženje ne bismo doveli u opasnost. Imali smo neki dan u Konjicu zastrašujući primer nekakve privredne proslave kojoj su prisustvovali ljudi zaduženi da zabranjuju slične ispade. I eto šta je na kraju ispalo. Da ovo ne bi bilo isprazno moralisanje i klasična kuknjava o "našem mentalitetu", s nedisciplinom su se borili i dalje se bore u Italiji, Nemci se takođe nisu iskazali, što ni u kom slučaju ne može biti opravdanje ni jednom našem pojedincu koji odluči ne poštovati propisane mere." 

"Imamo, s druge strane, i primere vredne poštovanja, ljude koji su ušli u zemlju ranije, i pri tome nisu došli s rizičnih područja, pa ipak su se odlučili za samoizolaciju.

Dakle, proradili su preventivni i humani razlozi.

Juče je jedan od naših urednika na Fejsbuk stranici napisao: "Stay home, ni za đe si nisi!" Ako imate primedbi na taj filozofski iskaz, primamo ih isključivo elektronskim putem, nikako u četiri oka. Ne izlazite, ako Boga znate!" 

foto: Profimedia

Kurir.rs, M.G/Analiziraj.ba/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...