Najnovije vesti

STRUČNJACI SAVETUJU KAKO DA LJUBAV OPSTANE TOKOM KORONE: Evo šta treba da radite dok ste u IZOLACIJI sa partnerom!
Foto: Profimedia

DA NE BUDE SVAĐE

STRUČNJACI SAVETUJU KAKO DA LJUBAV OPSTANE TOKOM KORONE: Evo šta treba da radite dok ste u IZOLACIJI sa partnerom!

Žena

Stručnjaci savetuju kako održati dobre odnose s partnerima tokom izolacije. Ako se držite propisanih mera tokom pandemije koronavirusa, velike su šanse da viđate svoje partnere, supružnike i ostale članove porodice više nego što ste navikli.

Stručnjaci pišu da zbog samoizolacije advokati već predviđaju porast broja razvoda do kraja godine.

foto: Profimedia

KAKO SPREČITI TENZIJU?

Ne pretpostavljajte kako se druga osoba oseća

Pretpostavke hrane ogorčenost kada se pokažu pogrešnima. Umesto pretpostavki koristite se jasnim i otvorenim dijalogom kako biste izbegli čitanje misli. 

Komunicirajte

Ako vas muči anksioznost, najbolje je reći šta vas muči. Savetnica predlaže da odvojite vreme kako biste voljenima rekli šta vas muči. Naravno, ovo ne opravdava okrutnost, ali ublažava reakciju koju biste kasnije mogli da zažalite. Psihoterapeutkinja Kejt Mojl takođe tvrdi da je ključ u komunikaciji. Savetuje da budete što jasniji, a ako ste frustrirani ili pod stresom izražavajte emocije u prvom licu jednine. 

foto: Profimedia

Prihvatite činjenicu da će okolnosti biti izazovne

"Uprkos najboljoj mogućoj volji, u ovakvim ćete se okolnostima verovatno svađati. Ako se svađate ili prepirete, onda ćete to verovatno preći u razgovor oko virusa. Možda vi želite da znate što je više moguće o situaciju, dok vaš partner to odbija. Zapamtite da je puno različitih načina za nošenje sa stresom i da vaš način nije jedini.

Neka velike svađe pričekaju

Iako su tenzije normalne u ovoj situacije, ne biste ih trebali iskoristiti za izbacivanje svih problema u vezi. Stručnjak savetuje da velike svađe ili razgovore ostavite po strani na neko vreme.

Pobrinite se da nađete vremena jedno za drugo

Ako oboje radite od kuće i pokušavate održati stabilnu vezu, onda jasno razdvojite "kućni život" od poslovnog. Odvojite vreme za kućne poslove, ali neka to bude van radnog vremena. Mnogima će rad od kuće biti problematičan jer vas ograničava na nekoliko načina, pa ne gomilajte dodatni stres oko kućnih poslova dok radite.

Savetnik za parove kaže da je dobro uspostaviti rutinu i uživate u zajedničkim aktivnostima.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...