OVO SU NAJSTARIJE PORODILJE NA SVETU! Prkosile su prirodi i biološkom satu, a među njima i JEDNA SRPKINJA
Foto: Pritnscreen

potomstvo

OVO SU NAJSTARIJE PORODILJE NA SVETU! Prkosile su prirodi i biološkom satu, a među njima i JEDNA SRPKINJA

Žena -

Mnoge zemlje su ograničile mogućnost vantelesne oplodnje i to ocenom da nije neetički rađati kada biološki sat kaže drugačije. Starosna granica je 45 godina. Međutim, postoje slučajevi koje prkose prirodi, ali i ograničenjima.

Eramati Mangajama (74) je najstarija prvorotka na svetu a rodila je bliznakinje. Suprug (80) i Eramati su posle 57 godina braka postali roditelji, medicinski pomognutom oplodnjom.

Omakari (70) i Šaran Panvar (77), baka i deka, 2008. odlučili su da opet postanu roditelji. Doniranim jajnim ćelijama dobili su blizance.

Najstarije surogat majke na svetu odlučile su da rode bebe svojoj deci.

Harijet Stol je 1999. godine podarila dete svom sinu.

I 2019. jedna majka je pobogla svom sinu i njegovoj supruzi da dobiju potomstvo. Sesil Eledž je u 61. godini rodila svoju unuku prirodnim putem, uz pomoć reproduktivne tehnologije.

Marija del Karmen 2006. postala je najintrigantnija Špankinja pošto je u 66. godini iz kataloga izabrala dva donora sperme i rodila blizance carskim rezom.

U Srbiji su Atifa Ljajić i Šerif Nokić u 60. postali drugi najstariji roditelji. Prva je Ljubinka M. koja je na početku sedme decenije rodila prvo dete.

Rasim Ljajić, Atifa Ljajić, porođaj, rodila, Šerif Nokić, ćerka Alina, priznanje
foto: Kurir

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track