TRUDNICA PRIMETILA ČUDAN SIMPTOM KOJI NIJE REDAK: Ako vidite ovo na svom telu, posetite svog doktora i otklonite svaku sumnju
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

TRUDNICA PRIMETILA ČUDAN SIMPTOM KOJI NIJE REDAK: Ako vidite ovo na svom telu, posetite svog doktora i otklonite svaku sumnju

Žena -

Trudnoća je za većinu žena jako lep period u kom uživaju znajući da će uskoro na svet doneti svoje dete. Međutim, neretko se dešava da se buduće mame susretnu sa promenama na telu za koje nisu znale da su moguće.

trudnice, trudnoća
foto: Stock

Upravo ovo se desilo jednoj mladoj mami Karli, koja je svoj čudan simptom trudnoće objavila na društvenuoj mreži tiktok i tako šokirala mnoge pripadnice nežnijeg, a i jačeg, pola.

Naime, Karla je zamolila svog supruga da pritisne njenu kožu, a kada je on sklonio prst, imao je šta da vidi. Na njegovom licu bila je neverica kada je shvatio da je trag njegovog prsta ostao ocrtan na njenoj koži.

Iako ovaj simptom na prvi pogled izgleda bizarno, on nije toliko neobičan u trudnoći, a kako prenosi Medical News Today uglavnom se javlja u trećem tromesečju trudnoće. Radi se o testastom edemu, do kog dolazi zato što se nakuplja višak vode unutar tkiva što dovodi do oticanja.

trudnice, trudnoća
foto: Stock

Mnoge trudnice već su se susrele sa oticanjem nogu, gležnjeva i stopala, a to je posledica ovog edema. Ipak, Medical News Today savetuje da u slučaju da u toku svoje trudnoće primetite ovaj bizaran simptom, posetite lekara jer postoji mogućnost da se radi i o visokom krvnom pritisku.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:04

Maja Berović trudnoća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track