ISPRIČALA SAM DEČKU DA SAM BILA S*KSUALNO ZLOSTAVLJANA I SAD MU VIŠE NISAM PRIVLAČNA: Rekao mi je da mu više ne radi ONA STVAR
Foto: Profimedia

ISPOVEST

ISPRIČALA SAM DEČKU DA SAM BILA S*KSUALNO ZLOSTAVLJANA I SAD MU VIŠE NISAM PRIVLAČNA: Rekao mi je da mu više ne radi ONA STVAR

Žena -

Neimenovana žena je na Redditu u postu "TrueOffMyChest" napisala da je dečku spomenula kako nije imala baš najbolje detinjstvo, jer je bila seksualno zlostavljana, a njegova reakcija ju je toliko šokirala da se i dan-danas oporavlja od toga.

- Sledećeg dana mi je rekao da je zgrožen. Rekao je kako svaka druga devojka ima neku priču o seksualnom zlostavljanju i da mu je već muka da sluša o tome. Potom mi je rekao da mu sad "ona stvar" ne radi i da ga više ne privlačim - ispričala je kratko.

Nije puno išla u detalje, ali svejedno je razbesnela mnoge koji su stali uz nju. Neki su komentirali: "Kakav je to čovek? Ti si mu otvorila dušu, a on te tako ponizio i okrenuo ti leđa". Ovaj slučaj prokomentarisali su i stručnjaci.

Tuga
foto: Profimedia

- Greška koju ova žena sad ne sme da napravi jeste da bude na njegovom nivou nezrelosti i odbojnosti. Njegovom ponašanju nedostaje zrelosti za takav razgovor kakav je ona pokušala s njim da vodi. Problem nije bio u njoj, već u njemu - prokomentarisao je ovaj slučaj stručnjak za veze i odnose Lari Mičel.

- Nisu svi dovoljno zreli za takav razgovor, niti su svi dovoljno razumni, samo je žalosno što je bila u romantičnoj vezi s tim muškarcem i završila je onako kako je završila - dodao je.

Nensi Karbon, psihoterapeutkinja i savetnica, koja je radila sa slučajevima poput ove žene, kaže kako bi se reakcija njenog dečka mogla okarakterisati kao oblik verbalnog i emocionalnog zlostavljanja.

- Kao terapeutkinja, puno žena koje vidim, a koje su bile zlostavljane, završe s partnerom koji ih na neki način zlostavlja - rekla je i navela primer.

par, tuga, tužna
foto: Profimedia

Prisetila se jedne svoje pacijentkinje koja je zbog traume neko vreme bila na lekovima, s vremenom su joj smanjili dozu i na kraju je trebala da se odvikne od njih. Kad je to ispričala partneru, da bi shvatio zašto je umornija nego inače, on joj je odbrusio: "Zašto mi to, dođavola, govoriš? Ne želim da znam za to. Dakle, ti si ovisnik o drogama? S tobom uvek postoji neka jadna priča".

Bez obzira na to kako se ponašao prema njoj, ona je i dalje živela s njim.

par, tuga, tužna
foto: Profimedia

- Ova žena je verovatno potisnula traumu i bol jer želi da zadrži ljubav i sigurnost koju oseća, ili joj je potrebna, od partnera zlostavljača. Žene znaju da budu ranjive kada nauče da ne veruju same sebi. One u kasnijim vezama znaju da negiraju sopstvenu stvarnost i ignorišu sve znakove upozorenja da se radi o zlostavljanju, jer su se potpuno isključile od sebe - pojasnila je ova terapeutkinja.

Dodala je kako je ova žena na kraju, srećom, uspela da prekine vezu sa zlostavljačem, ali sve to ju je toliko iscrpelo da će se teško drugi put nekome otvoriti i ispričati mu o ranijim traumama, prenosi Your Tango.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track