ŠOLJA NA DAN ĆE VAM JAKO POMOĆI: Čaj od hibiskusa leči infekcije, snižava pritisak, skida kilograme i jako je ukusan!

LEKOVIT

ŠOLJA NA DAN ĆE VAM JAKO POMOĆI: Čaj od hibiskusa leči infekcije, snižava pritisak, skida kilograme i jako je ukusan!

Žena -

Podržava gubitak kilograma, pa je često sastavni deo preparata za tu namenu. Ubrzaće metabolizam, pomoći u razgradnji ugljenih hidrata, masnoća i ublažiti osećaj gladi.

Cvet hibiskusa koristi se od davnina zbog svojih izuzetno lekovitih svojstava. Čaj od ove biljke sadrži limunsku kiselinu i kiselinu hibiskusa. Osim toga, u njemu se nalaze snažni antioksidansi antocijani, flavonoidi, pektin i fitosterol, a svi ti elementi su važni za zdravlje ljudskog organizma.

ruža, sirup od ruže, napitak, čaj
foto: Profimedia

U nešto manjim količinama u ovom napitku mogu se naći i gvožđe i amino-kiseline, a sadrži i vitamin C. Evo zbog čega bi trebalo da svakodnevno konzumirate barem jednu šoljicu čaja od hibiskusa...

Pomaže kod lečenja bakterijske infekcije

Bakterije mogu uzrokovati brojne infekcije, od bronhitisa do upale pluća. Kako je čaj od hibiskusa jak antioksidans, odličan je saveznik u borbi protiv ovih zdravstvenih problema.

Snižava pritisak

Pritisak
foto: Profimedia

Naučnici su brojnim istraživanjima potvrdili da pogoduje zdravlju srca i snižava krvni pritisak, i to samo nakon četiri sedmice ispijanja čaja. Pa i ako nemate problema sa zdravljem, ovaj napitak će vas osvežiti, bio hladan ili topao.

Smiruje i poboljšava raspoloženje

Flavonoidi iz ovog čaja dobri su za mentalno zdravlje - ublažavanje simptoma depresije i poboljšanje raspoloženja. Ako vas "napadne" loše raspoloženje jednostavno skuvajte čaj od hibiskusa i u kratkom roku osećaćete se puno bolje.

Pomoći će da smršate

mršavljenje, dijeta
foto: Profimedia

Čaj od hibiskusa podržava gubitak kilograma, pa je često sastavni deo preparata za tu namenu. Ubrzaće metabolizam, pomoći u razgradnji ugljenih hidrata, masnoća i ublažiti osećaj gladi.

Jača imunitet

Jaki antioksidansi iz ovog čaja mogu poboljšati imunitet i poboljšati produkciju belih krvnih zrnaca, koji su važni u odbrani organizma od infekcija.

Olakšava menstrualne bolove

Ovo je jedan od najboljih prirodnih sastojaka za olakšavanje ženskih tegoba. Pored grčeva, on će umanjiti i nadutost.

Prirodni diuretik

Nana, čaj, Kamilica, Zeleni čaj, Hibiskus

Hibiskus ima diuretička svojstva - pomaže kod izlučivanja viška tečnosti iz organizma i ublažava zatvor.

Kako se priprema

Čaj se priprema jednostavno, gotovo kao i svaki drugi. Za šoljicu čaja od hibiskusa potrebno je dva decilitra vode i jedna kašičica suvog cveta hibiskusa. Suvi cvet prelijte prokuvanom vodom i ostavite da stoji oko 15 minuta. Nakon toga procedite i pijte u gutljajima. Po želji možete dodati limun i med, pa ovim namirnicama dodatno pojačati delovanje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:42

ČAJ KOJI RASTE SAMO NA RTNJU: Afrodizijak, dobar za disanje, raspoloženje (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track