ČORBADŽIJSKO JELO KOJI SE NEKAD SPREMALO SAMO BOGATAŠIMA: Slasni svinjski gulaš je savršena kuvana hrana za celu porodicu (RECEPT)
Foto: Profimedia

njam njam

ČORBADŽIJSKO JELO KOJI SE NEKAD SPREMALO SAMO BOGATAŠIMA: Slasni svinjski gulaš je savršena kuvana hrana za celu porodicu (RECEPT)

Žena -

Savršeno kuvano jelo koje će biti idealno za vaš naredni obrok!

Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.

gulaš, gulaš sa pečurkama
foto: Profimedia

Sastojci:

500 g svinjetine

malo ulja

1 crni luk

1 zelena paprika

300 g šampinjona

4 čorbadžijske paprike

1 šolja soka od paradajza

3 kisela krastavčića

50 ml belog vina

100 g sira

4 jajeta

malo soli

1 kašičica mlevene paprike

malo svežeg peršuna

Priprema

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

gulaš, Sekelji gulaš
foto: Shutterstock

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.

Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

Napomena

Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.

(Kurir.rs/Glossy/T.J.)

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja