AKO OVU HRANU DRŽITE U FRIŽIDERU ODMAH JE IZVADITE NAPOLJE: Mnogi Srbi prave OVU GREŠKU, a evo koje namirnice su u pitanju
Iako mnogi od nas uporno greše u ovome, postoje namirnice koje nikako ne bi trebale da se stavljaju ufrižider. Ako mislite da će ih držanje na hladnom učiniti svežijim i dugotrajnijim - grešite!
Prema istraživanjima "Stars Insajdera", ovu hranu odmah izvadite iz frižidera jer, ne samo da će se pokvariti one, već će upropastiti i sve ostalo što je unutra.
Med
Na niskim temperaturama, med stvrdnjava i kristališe, zato je mnogo bolje da ga držite na sobnoj temperaturi jer će trajati znatno duže.
Krompir
Na hladnim temperaturama krompirov skrob postaje šećer, što dovodi do promene ukusa i teksture. Najbolje bi bilo da ga držite u papirnoj kesi ili džaku na hladnom i tamnom mestu.
Paradajz
Hladan vazduh u frižideru ukašastiće paradajz i dovesti do hemijskog procesa koji će mu promeniti ukus i teksturu.
Jabuke
Za jabuku, takođe, frižider nije idealno mesto jer će izgubiti svoju hrskavost a kora će joj postati žvakasta.
Krastavci
Krastavci, ali oni kiseli, mogu da se drže van frižidera jer njihova kiselina sprečava kvarenje pa možete osloboditi mesta za neke druge namirnice.
Čokolada
Čokolada u frižideru gubi slatkoću i mekoću, bolje je čuvajte na sobnoj temperaturi, na suvom i mračnom mestu.
Patlidžan
Ako čuvate patlidžan u frižideru, takođe će promeniti ukus. Ali on neće biti slavan ni ako ga budete držati van frižidera duži period, zato bi bilo najbolje da ga kupite onaj dan kada planirate da ga spremite za obrokl.
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija