(FOTO) NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA: Ona je zbog sramnih slika smršala čak 50 kilograma
Foto: Printskrin/Instagram

Svaka čast!

(FOTO) NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA: Ona je zbog sramnih slika smršala čak 50 kilograma

Žena -

"Mrzela sam kako izgledam na fotografijama sa veridbe. Kada sam ih videla, plakala sam kao nikada. Nisam samu sebe mogla prepoznati. Nisam ih htela objaviti na društvenim mrežama jer me bilo sramota kako izgledam i kako sam se zapustila. To je tužno jer to je bio jedan od najlepših dana u mom životu", ispričala je 24-godišnja studentkinja psihologije Heli Smit iz Teksasa.

Dečko Mat Smit zaprosio ju je prošle godine u julu i Heli je tada imala 125 kilograma. Heli je znala da na fotografijama s venčanja ne želi izgledati isto i shvatila je da mora promeni svoj život. Plavokosa Amerikanka još je kao dete imala problema s težinom, ali na fakultetu se počela prejedati bez kontrole. Utehu je tražila u grickalicama, slatkišima i ugljenim hidratima.

"Čitav život borila sam se s viškom kilograma. Kao dete i tinejdžerka bila sam debeljuškasta, a na fakultetu sam se jako počela gojiti. Jela sam kad sam bila tužna, kad mi je bilo dosadno, kad sam bila pod stresom, srećna ili kad sam želela nešto proslaviti", priznaje. Višak kilograma uticao je i na Helino zdravlje, bila je stalno umorna, spora, nije mogla spavati, imala je visoki pritisak, žgaravicu, i gotovo svakodnevne glavobolje - i sve to s 20-ak godina.

No sve se počelo menjati nakon što ju je voljeni muškarac zaprosio.

"Želela sam na dan svoga venčanja nositi venčanicu koju sam izabrala jer mi se sviđa, a ne zato jer sam u njoj mogla sakriti svoje telo. Želela sam da mogu svima pokazati svoje fotografije s venčanja jer izgleda fenomenalno", otkrila je Heli. Počela je trčati tri puta nedeljno, postepeno je krenula trčati po 5 kilometara, sve dok joj vežbanje nije postalo navika. Zatim je krenula trčati pet puta nedeljno te je uvela kardio i treninge snage.

"Danas, nakon malo više od jedne godine otkako sam počela vežbati, vežbam svaki dan, nekad i dva puta dnevno po sat vremena. Morate krenuti po malo kako biste stvorili naviku i ohrabrili sami sebe", otkriva. Veliku podršku u svojoj transformaciji imala je od verenika."Met me voleo dovoljno da me zaprosi kada sam imala najviše kilograma u životu i kada sam osećala kao da me niko ne može voleti. Tako da me video u mom najboljem i najgorem izdanju. Kad god sam odlučila napraviti neku promenu u životu, on nikada nije prigovarao iako se i on morao dosta toga odreći. Uvek mi je bio podrška i želeo je isprobati sve te nove stvari sa mnom", ispričala je Heli koja se za muškarca svojih snova udala pre dve nedelje - 50 kilograma lakša nego pre godinu dana.

"Moja venčanica premašila je sva moja očekivanja. Nadala sam se da ću u venčanici izgledati normalno, ali zapravo sam se osećala predivno, baš kao što se mlada i treba osećati", otkrila je Heli koja se trenutno sa suprugom na medenom mjsecu na Novom Zelandu gde mladi bračni par uživa u aktivnostima kao što je pešačenje planinarenje, ronjenje i slično.

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track