ISPOVEST HRABRE MAJKE: Istog dana sam saznala da sam trudna i da imam rak mozga!
Foto: Facebook

Sve izdržala

ISPOVEST HRABRE MAJKE: Istog dana sam saznala da sam trudna i da imam rak mozga!

Život -
Pomno pratim njeno odrastanje i uživam u svakom njenom dostignuću. Iako ne znam koliko dugo ću još moći to da radim. Ona je moja inspiracija – ona mi daje snagu da se borim

Mišel Kamings (35) iz Armstrong Krika u Australiji dugo nije mogla da zatrudni – ona i njen partner su pokušavali već godinu dana. Ipak, sreća im se osmehnula i ona je ostala trudna. Ali istog dana je saznala i da ima rak mozga.Mišel i njena ćerka Čelsi

"Počela sam da sumnjam da ću zatrudneti, jer smo moj muž Dejvid i ja pokušavali već godinu dana. Ipak, ovog puta sam se osećala drugačije", kaže ona. Jedne večeri je legla u krevet, a kada se probudila, bila je okružena lekarima. Zbog iznenadnog napada koji je imala u snu završila je u bolnici.

"Ja sam ih odmah upozorila da je moguće da sam trudna i da treba da paze, a onda mi je doktor saopštio da sam u pravu. Bila sam u blagoslovenom stanju! Nisam mogla da verujem! Dejv i ja smo konačno osnovali porodicu. Ali nisam mogla da se radujem u potpunosti, jer još uvek nisam znala šta je izazvalo napad", priča ona. Nekoliko sati kasnije posetio ju je neurolog i rekao joj da su otkrili izraslinu veličine loptice za golf na njenom mozgu.

"Zavrtelo mi se u glavi. Istog dana sam dobila najlepše i najgore vesti – za samo nekoliko sati. Ali zbog pozicije na kojoj se nalazio, tumor nije mogao da se operiše. Ipak, dobra vest je bila to što se još uvek nije proširio na kičmu. Nisam mogla da verujem šta mi se dešava. U sebi sam imala mali život o kojem treba da brinem. Kako sam mogla da se fokusiram na sebe?", kaže ona. Poslali su je kući na nekoliko dana i dali su joj lekove koji će da spreče napade, a neće naškoditi bebi. Doktori su tokom trudnoće mogli samo da prate razvoj tumora.

"U 12. nedelji sam imala još jedan napad. I opet sam završila u bolnici. Uplašila sam se da se nešto desilo i bebi, ali, srećom, sve je bilo u redu", kaže Mišel.

U 20. nedelji saznali su da čekaju devojčicu koja je rođena u 38. nedelji carskim rezom. "Kada sam čula njen plač, odahnula sam. Bila je sasvim zdrava. Nisam mogla da verujem da smo nas dvoje stvorili nešto tako lepo. U narednih nekoliko meseci posvetila sam se majčinstvu. Nisam znala koliko mi je još vremena ostalo, pa sam htela da iskoristim svaki minut s njom".

Kada je mala Čelsi imala pet meseci, Mišel je obavila biopsiju kako bi videli šta je tačno u pitanju. Otkriveno je da ima oligoastrocitom drugog stepena.

"Iako je moj rak sporo rastao, sve je moglo da se promeni u treptaju oka. Oni koji boluju od njega žive u proseku sedam godina. Bila sam razorena. Htela sam da urlam, ali sam ostala pribrana zbog svoje devojčice", priča ova majka. Ona se pridružila dobrotvornoj organizaciji i sakupila 5000 dolara za istraživanje raka mozga.

"Najvažnije od svega bilo mi je da budem dobra majka. Svaki slobodan minut provodim sa njom. Imam sreće pa moj kancer još uvek ne raste", kaže ona.

Čelsi sada ima tri godine i veoma je vezana za majku.

"Pomno pratim njeno odrastanje i uživam u svakom njenom dostignuću. Iako ne znam koliko dugo ću još moći to da radim. Ona je moja inspiracija – ona mi daje snagu da se borim", priznaje Mišel.

(Žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track