Efikasni prirodni lekovi protiv bolova u zglobovima
Foto: Shutterstock

Zdravlje iz prirode

Efikasni prirodni lekovi protiv bolova u zglobovima

Život -
Ovih pet namirnica mogu vam pomoći da eliminišete bolove u zglobovima

U slučaju ozbiljnih problema sa zglobovima obavezno se obratite lekaru, ali vam određene namirnice mogu ukloniti blaže tegobe.Ove namirnice imaju izuzetno blagotvoran uticaj na zdravlje zglobova.KurkumaOvaj začin ima jaka antiupalna i antioksidativna svojstva. Sipajte kašičicu kurkume u prahu i malo meda u čašu mlakog mleka. Pijte svakog dana.Pre upotrebe ovog lekovitog začina konsultujte svog lekara jer kurkuma može da utiče na dejstvo određenih lekova. Jabukovo sirćeOva namirnica pomaže u smanjenju bolova u zglobovima tako što eliminiše toksine iz zglobova i vezivnog tkiva. S obzirom da ima jak alkalizujući efekat, jabukovo sirće naročito prija osobama koje pate od artritisa. Pored toga, sirće je bogato magnezijumom, kalcijumom, kalijumom i fosforom.Mlakoj vodi dodajte jednu do tri kašičice jabukovog sirćeta i malo meda. Ispijajte ovaj rastvor dva do tri puta na dan pre obroka. Pored toga, možete i bolno mesto jednom dnevno masirati mešavinom jabukovog sirćeta i maslinovog ulja. Beli lukS obzirom da je bogat sumporom i selenom, beli luk je odličan prirodan lek za sve koji pate od artritisa i bolova u zglobovima. Sumpor umanjuje bolove i upale, dok selen ima antireumatski efekat. Zbog toga se preporučuje da svom dnevnom jelovniku obavezno dodate beli luk i tako konzumirate najmanje dva do tri čena belog luka dnevno. Takođe, možete propržiti beli luk u susamovom ulju. Kada čenovi potamne, sklonite s ringle i procedite ulje. Kada se ulje prohladi, njime masirajte oko bolnog mesta i ostavite tako najmanje tri sata, pa isperite to mesto. To možete raditi dva puta na dan.ĐumbirĐumbir je zahvaljujući antiupalnim svojstvima odličan prirodni lek protiv bolova u zglobovima i mišićima. Pijte čaj od đumbira ili obogatite svoja jela mlevenim ili rendanim đumbirom. Čaj od đumbira se priprema tako što se komadić đumbira ostavi da ključa 10 u 220 ml vode, a zatim procedi. Ukoliko želite, ovaj čaj možete zasladiti medom.

KoprivaNaučne studije su pokazale da kopriva može biti efikasan prirodni lek za ublažavanje bolova u zglobovima. Stavite dve do tri kašičice suvih listova koprive u šolju vrele vode i ostavite tako 10 do 15 minuta. Procedite i pijte lekoviti čaj tri puta dnevno.Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte lekara.Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 8 odličnih razloga da jedete đumbirZbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomakPrirodan eliksir: Jabukovo sirće u službi zdravlja6 blagodeti kurkumeKineska medicina: Koje namirnice odgovaraju kom tipu ličnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track