ZBOG LJUBOMORE JOJ ODSEKAO RUKU, NAKON PAKLA POČELA NOVI ŽIVOT: Našli je u šumi, operacija trajala 9 sati, ovako ŽIVI POSLE SVEGA
Foto: Printscreen

izdigla se iz svega kao feniks

ZBOG LJUBOMORE JOJ ODSEKAO RUKU, NAKON PAKLA POČELA NOVI ŽIVOT: Našli je u šumi, operacija trajala 9 sati, ovako ŽIVI POSLE SVEGA

Život -

Pre 6 godina, lepa Margarita Gračeva preživela je nezapamćeni pakao, kada joj je bivši muž teško povredio u naletu ljubomore.

Tog jutra 11. decembra 2017. godine, njen tadašnji muž Dmitri ponudio joj je da je odbaci do posla, ali ju je umesto toga odvezao u suprotnom smeru, ka šumi. Parkirao je kola, odvukao je sa sedišta, uzeo sekiru iz gepeka i odsekao šaku.

Margarita Gračeva
foto: Printscreen

- Odvezao me je u šumu, na usamljeno mesto. Rekao mi je da stavim ruke na panj. Plakala sam, vrištala, molila ga. Naredio mi je da skrenem pogled i počeo da mi kida šake - ispričala je Margarita.

Gračeva je duži vremenski period trpela nasilje, a mesec i po dana pre nego što ju je muž napao sekirom, pretio joj je nožem.

- Uzeo je nož i prislonio ga uz moj vrat - navodi Margarita, a kako kaže njihov slučaj zatvoren je svega tri dana nakon što joj je odsekao šake.

Potom ju je ostavio na hitnom prijemu lokalne bolnice u Serpukovu, u južnoj Moskvi, odvezao se do policijske stanice i priznao zločin.

Nasilje je trpela dugo

Margarita Gračeva
foto: Printskrin/Instagram

Sve se dešavalo jer je verovao da ga vara, nakon što je njihova veza zapala u krizu kad je Margarita počela da radi u reklamnom odeljenju dnevnog lista iz Serpukova. Uprkos diplomi, Dmitri je mogao da nađe posao samo kao vozač viljuškara i postao je zavidan prema njenoj karijeri i ljubomoran na njene muške kolege. Kod kuće je bio sve više hladan i povučen.

Kad je Margarita rekla da misli da treba da se razdvoje, on ju je ignorisao. Ali kad mu je donela papire za razvod, on se razbesneo. Jedne noći ju je napao u njihovom dvosobnom stanu, probudivši decu, koja su videla masnice po njenom telu. Sledećeg puta, kad joj je pretio nožem, otišla je u policiju.

Šaku joj pronašli u šumi

Margarita Gračeva
foto: Printscreen

Njena osakaćena leva ruka pronađena je u šumi i zašivena joj nazad tokom devetočasovne operacije. Pred njom su bile teške operacije, a danas ima jednu bioničku ruku, a drugu prekrivenu ožiljcima kao stalni podsetnik na najjeziviji trenutak u svom životu.

Ova hrabra dama je odmah nakon stravičnog napada podnela zahtev za razvod, a kasnije je objavila i knjigu "Srećna bez ruku" u kojoj se obratila svim ženama koje prolaze kroz porodično nasilje i podstakla ih da pobegnu iz takvog odnosa.

Suđenje

Dmitrij Gračev je osuđen na četrnaest godina zatvora. Evropski sud za ljudska prava naložio je Rusiji da isplati odštetu za četiri žrtve nasilja u porodici, među kojima je i Margarita. Ruska vlada mora da plati više od 370.000 evra Gračovoj da pokrije njene prošle i buduće medicinske troškove, kao i moralne i fizičke patnje.

Kako kaže, nije joj bila želja da postane slavna već da pomogne svima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Novi život

Margarita Gračeva nakon duge borbe započela je novi život uz čoveka koji joj je pomogao da prevaziđe traumu.

- Strpljivo me je čekao i nije me pritiskao i zahtevao da definišemo vezu. Verujem da je zato i uspelo. Moja dva sina se sjajno slažu sa njim - kaže Margarita, dodajući da njeni sinovi ne znaju ništa o tome kako je njihov otac majci odsekao ruku.

- Znaju samo da je u zatvoru i to je to. Ne smatraju ga ocem - kaže ona i dodaje da njenog drugog supruga posmatraju kao tatu.

Postala majka četvrti put

Lepa Margarita Gračeva nedavno je podelila divne vesti na društvenim mrežama.

Margarita je dobila svoje četvrto dete, a drugo sa sadašnjim suprugom, a na Istagramu je uz zajedničku fotografiju napisala: "Danas smo bogatiji za još jednog člana. 18 maj, 2:55 a.m, 3.660 g, 52 cm".

Margarita i njen suprug nisu skidali osmeh sa lica, a čestitke su se samo ređale.

(Kurir.rs/Wanted/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track