Akcija za bolesnog druga

Dr Kurir pomaže

Akcija za bolesnog druga

Život -
Preko Centra za kulturnu dekontaminaciju pokrenuta je akcija prikupljanja novca za lekove pacijenta teško obolelog od multiple skleroze, koji na mesečnom nivou koštaju 95.000 dinara

Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda organizovao je humanitarnu akciju za lečenje teško obolelog pacijenta, na molbu njegovog prijatelja, koji je želeo da ostane anoniman. Oboleli od multiple skleroze je u teškom stanju, a neophodni su mu lekovi ili novac za njihovu kupovinu. Za mesec dana terapije potrebno je čak 95.000 dinara.- Naš drugar boluje od multiple skleroze i neophodna mu je pomoć. On ima 50 godina i zdravstveno stanje mu se u poslednje vreme znatno pogoršalo, zato hitno pokušavamo da nabavimo lekove „interferon-beta“ ili „kopakson“, koji su veoma skupi, ali njemu znače sve na svetu. Za mesečnu doza koja mu je potrebna naš bolesni prijatelj mora da plati čak 95.000 dinara. Terapiju više ne može da odlaže, već s njom treba da započne odmah - kaže za Dr Kurir Ivan Zlatić, jedan od pokretača akcije.Prema njegovim rečima, osim Centra za kulturnu dekontaminaciju, humanitarnoj akciji se pridružila i organizacija Učitelj neznalica.- Svi su dali sve što mogu kako bi mu pomogli. Naša solidarnost s njim nije samo finansijska, već i ljudska. Gledamo ga kao dobrog čoveka, koji zaslužuje da živi u zdravlju, a ne ovako kao sada. Zato kucamo na sva vrata, u nadi da će se rešenje za njega naći - ističe on.Kako dodaje, oni koji bi želeli da mu pomognu mogu da donesu svoj prilog u prostorije Centra za kulturnu dekontaminaciju - paviljon „Veljković“, u Birčaninovoj ulici broj 21, u Beogradu, ili novac da uplate na račun Centra.- Ako se desi da je neko u mogućnosti da nam da priloge u vidu lekova, takođe bi nam mnogo značilo. Zahvalni smo do neba svakome ko se bude odazvao i pomogao našem prijatelju - kaže on.

Kako da pomogneteDonirajte novac na žiro-račun Centra za kulturnu dekontaminaciju: Centar CZKD, broj računa: 205-163847-46, ili dolaskom na adresu Centra u Birčaninovoj ulici broj 21 u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track