Zeman: Vojsku Kosova čine naoružani teroristi OVK

Predsednik Češke upozorio

Zeman: Vojsku Kosova čine naoružani teroristi OVK

Politika -
Češki predsednik podsetio je takođe i na sumnju da je navodno OVK trgovala ljudskim organima, a da na te optužbe koje su se pojavile u međunarodnoj javnosti 2008. godine upozorio i izveštaj Saveta Evrope 2010. godin

PRAG - Predsednik Češke Miloš Zeman ocenio je danas tokom posete Srbiji da bi stvaranje oružanih snaga Kosova bilo u stvari samo ponovno naoružavanje Oslobodilačke vojske Kosova odgovorne za terorističke akcije.

"Budući da je OVK u vreme rata u Jugoslaviji izvršila čitav niz terorističkih akcija, plašio bih se samostalne kosovske armije koja ne bi bila ništa drugo nego naoružani OVK", kazao je Zeman češkim novinarima koji ga prate u poseti Srbiji i Sloveniji.

Češki predsednik je naglasio da je sastavni deo mirovnih sporazuma bilo i raspuštanje OVK.

"A sada bi je faktički obnovili. Zastupam stav da je Kosovo, koje niz zemalja nije priznao, blago rečeno, veoma čudna država. Država sa jakim uticajem narko mafija", rekao je Zeman češkim novinarima na kraju posete Srbiji.

Češki predsednik podsetio je takođe i na sumnju da je navodno OVK trgovala ljudskim organima, a da na te optužbe koje su se pojavile u međunarodnoj javnosti 2008. godine upozorio i izveštaj Saveta Evrope 2010. godine. Češki predsednik nakon dvodnevne posete Srbiji putuje u Sloveniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track