ŽENA SAMOUBICA: Pogledajte snimak eksplozije autobusa u Rusiji!

Uznemirujući snimak

ŽENA SAMOUBICA: Pogledajte snimak eksplozije autobusa u Rusiji!

Planeta -
Prema prvim informacijama, reč je o ženi samoubici

MOSKVA - Žena kamikaza, tridesetogodišnja Naida Asjalova iz Dagestana ubila je danas šest osoba aktivirajući eksploziv na sebi u autobusu punom studenata u Volgogradu, prenose agencije i dodaju da je to podstaklo bojazan u bezbednost, 100 dana pre početka Olimpijskih igara u Sočiju.

"Šest osoba i bombašica su izgubili život" u eksploziji koja se dogodila oko 14.00 sati po lokalnom vremenu, u Volgogradu, bivšem Staljingradu, rekao je AFP portparol ruskog istražnog biroa.

"Pokrenuta je istraga o terorističkom napadu, ubistvu i preprodaji oružja i eksploziva", dodao je šef tog biraoa Vladimir Markin.

Prma informacijama koje je objavio mesni ogranak istražnog buroa, žena koja je izvela napad "nedavno je prešla na islam".

Reč je o Naidi Asjalovoj (30), stanovnici Mahačkale, prestolnice Dagestana, nestabilne kavkaske republike u blozibi Čečenije, dodao je Markin.

Kako navode istražitelji, ona je studirala u Moskvi gde se upoznala s Dmitrijem Sokolovom, budućim mužem kojeg je pridobila za oružani islamistički pokret.

"Sokolov je došao u Dagestan. Danas ga traže kao pripadnika oružane gruoe u Mahačkali", rekli su istražitelji.

U autobusu je bio "veliki broj studenata" u trenutku eksplozije koja se dogodila nasred vozila, rekao je Radio Eho Moskve Vladimir, stanovnik Volgograda čija je kći neopovređena preživela napad.

"Autobus se razletio u komadiće, Bilo je strašno", dodao je.

Trideset dve osobe primljene su u bolnicu nakon ovoga atentata, među njima je "sedmoro u jako teškom stanju", saopštio je istražni biro.

.

http://www.youtube.com/watch?v=Z3thsiNcmt4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track