DOGOVOR POLICIJA: Zajedničke patrole na granici i hapšenje krijumčara ljudi

ILEGALNI PRELAZ MIGRANATA

DOGOVOR POLICIJA: Zajedničke patrole na granici i hapšenje krijumčara ljudi

Austrija -
Već iduće nedelje na granicu Srbije i Makedonije doći se tim austrijskih i nemačkih eksperata, koji bi napravio uvid u stanje na terenu

BEOGRAD - Policije Srbije, Mađarske, Nemačke i Austrije pojačaće aktivnosti u sprečavanju ilegalnih migranata, a posebno će biti fokusirani na hapšenje onih koji ih krijumčare preko granica, dogovoreno je na sastanku direktora policija ovih zemalja.

Već iduće nedelje na granicu Srbije i Makedonije otići se tim austrijskih i nemačkih eksperata, koji bi napravio uvid u stanje na terenu i odredio kolike dodatne policijske snage iz njihovih zemalja su potrebne kako bi se sprečio ilegalni prelaz migranata sa Bliskog istoka.

"Posle toga ćemo znati tačan broj policajaca iz Austrije i Nemačke koji će doći sa tehnikom", rekao je direktor srpske policije Milorad Veljović na konferenciji za novinare posle sastanka sa direktorima policije Austrije, Nemačke i Mađarske, Diterom Romanom, Konradom Koglerom i Karoljom Papom.

"Na granici sa Mađarskom u zajedničkim patrolama sa srpskim policajcima je po šest mađarskih i austrijskih, a deset mađarskih je od utorka na granici Srbije i Makedonije", naveo je Veljović.

Uz zajedničke patrole na granici Srbije sa Mađarskom i Makedonijom sa savremenim termovizijskim kamerama biće formirana i zajednička baza podataka svih migranata, rečeno je novinarima posle sastanka.

Na sastanku je ukazano i da su Češka i Slovačka, s obzirom da ilegalni migranti predstavljaju problem ne samo regiona već je i mnogo širi problem, podržavaju aktivnosti policije četiri država, a ukazano je i da bi trebalo da im se pridruže policije Makedonije i Bugarske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track