HOFER PLAGIJATOR: Predsednički kandidat FPÖ uzeo izborni slogan narodnjaka!
Foto: Printscreen ORF

već viđeno

HOFER PLAGIJATOR: Predsednički kandidat FPÖ uzeo izborni slogan narodnjaka!

Austrija -

BEČ andidat za predsednika Austrije Norbert Hofer (FPÖ) ušao je u predizbornu kampanju sa sloganima „Moć treba kontrolu“ i „Austriji je potrebna sigurnost“.

Slogan Slobodarske partije Austrije (FPÖ) „Moć treba kontrolu“ i nije tako nov. Naime, ovu poruku je još 1992. bivši predsednik Tomas Klestil (ÖVP) uputio austrijskim biračima.

Međutim generalni sekretar Slobodarske partije Austrije Herbert Kikl (H. Kickl) ističe da preuzimanje slogana tadašnjeg kandidata Austrijske narodne partije (ÖVP) ne predstavlja signal, koji je upućen biračima te stranke (ÖVP), već zdravom razumu. Kako Kikl objašnjava, Hofer sebe vidi kao „neophodnu protivtežu moćnom kartelu“.

Dok je jedini koncept njegovog protivkanditdata Aleksandra Van der Belena (Alexander Van der Bellen) da spreči Hofera i FPÖ. Van der Belen je deo sistema, koji sprečava promene. Zato je sada kontrola bitnija nego ikada, a nju može da pruži Hofer, izjavio je Kikl.I drugi slogan kandidada Hofera „Austriji je potrebna sigurnost“, koji je u sredu predstavio Kikl, odnosi se na protivkandidata Van der Belena.

"Hofer je garant za sigurnost, dok Van der Belen predstavlja produžetak „pogrešne tolerancije“, objasnio je Kikl i dodao, da je obzirom na dešavanja u Turskoj, Austriji potreban predsednik, koji će podržati politiku ministra spoljnih poslova Sebastiana Kurca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track