HOJPL POGOĐEN TRAGEDIJOM IZBEGLICA: Ovako nešto Evropa više nikada ne sme dozvoliti!

Beč želi da pomogne

HOJPL POGOĐEN TRAGEDIJOM IZBEGLICA: Ovako nešto Evropa više nikada ne sme dozvoliti!

Austrija -
Sada, bez međusobnih optužbi, moramo da preduzmemo sve da ljudima koji od nas traže pomoć i beže od rata pomognemo, rekao je prvi čovek austrijske prestonice

BEČ - Posle tragedije na austrijskom auto-putu, kada se u napuštenoj hladnjači ugušila 71 osoba izbegla iz Sirije, mađu njima i četvoro dece, oglasio se i gradonačelnik Beča Mihael Hojpl (Michael Häupl).

"Duboko sam zabrinut. Od Evrope se sada, kao nikada pre, očekuje i traži da učini sve da se ovako nešto nikada više ne dogodi" , rekao je prvi čovek Beča.

On je rekao da je Beč grad uvek otvoren za sve koji beže od opasnosti.

"Sada, bez međusobnih optužbi, moramo da preduzmemo sve da ljudima koji od nas traže pomoć i beže od rata pomognemo", rekao je Hojpl.

U Mađarskoj uhapšen 21 krijumčar ljudi

Mađarska policija saopštila je danas da je u Budimpešti uhapšena 21 osoba osumnjičena za trgovinu ljudima. Među onima koji su uhapšeni u sredu i četvrtak je 16 Rumuna, dva Sirijca, dva Mađara i jedan Rus. Kako je navedeno u saopštenju, policija je zaplenila 16 vozila u kojima je bilo 112 izbeglica. Izbeglice, na putu ka zapadu Evrope, prelaze iz Turske u Grčku, u Makedoniju, Srbiju i Mađarsku, a odate idu u bogatije zapadnoevropske zemlje, kao što su Nemačka, Austrija i Švedska, gde traže azil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track