HRVATI I SRBIN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Počinje suđenje za dvostruko ubistvo u bečkom Otakringu!

Masakr zbog šverca goriva

HRVATI I SRBIN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Počinje suđenje za dvostruko ubistvo u bečkom Otakringu!

Austrija -
Za saučesništvo su optuženi i Kristijanova 42-godišnja sestra Renata i njihov prijatelj, 29-godišnji Dejan V iz Srbije. Budu li osuđeni za ubistvo sa predumišljajem, preti im doživotna robija

BEČ - U Beču danas počinje suđenje osumnjičenima za zločin 11. januara ove godine kada su u automobilu marke BMX X5, u bečkoj opštini Otakring ubijeni Zlatko Novaković, Austrijanac poreklom iz BiH, transportni preduzetnik i lokalni političar iz mesta Mondze u Gornjoj Austriji i njegov poslovni saradnik, Nemac Valdemar R.

Policija je ubrzo razrešila slučaj i uhapsila osumnjičene. Prvooptuženi je Kristijan H, 35­ godišnji samostalni preduzetnik iz Salcburga, Austrijanac hrvatskog porekla. On je prethodno, sa ubijenima Zlatkom i Valdemarom švercovao tone i tone goriva, koje je u leto 2013. prodavano na benzinskim pumpama u Austriji bez plaćanja poreza. Na taj način je ostvarena dobit od više stotina hiljada evra.

Za saučesništvo su optuženi i Kristijanova 42­-godišnja sestra Renata i njihov prijatelj, 29­-godišnji Dejan V iz Srbije. Budu li osuđeni za ubistvo sa predumišljajem, preti im doživotna robija.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo u bečkoj ulici Odoaker (Odoakergasse) u Otakringu. Novaković je poginuo na licu mesta, pogođen s nekoliko metaka dok je sedeo za volanom, dok je Valdemar V. preminuo od rana od detonacije ručne bombe, koja je u automobilu eksplodirala neposredno posle ispaljenih pucnjeva.

Povod za ubistvo je, navodno, bilo to što se Kristijan bojao da će ih Valdemar odati poreskoj policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track