NJENA SUDBINA JOJ JE NAJVEĆA KAZNA: Majka kojoj je beba pala pod voz osuđena za ubistvo iz nehata!
Foto: Printscreen Heute.at

porodična tragedija u lincu

NJENA SUDBINA JOJ JE NAJVEĆA KAZNA: Majka kojoj je beba pala pod voz osuđena za ubistvo iz nehata!

Austrija -
LINC - Majka (33) devojčice stare 18 meseci koja je poginula na železničkoj stanici Ebelsberg u Lincu, kada su kolica, u kojima se nalazila beba, pala pod voz, osuđena je za ubistvo iz nehata

Sud je smatrao da je majka kriva jer nije povukla sigurnosnu košnicu na kolicima kada je otišla da kupi kartu, Njoj je stavljeno na teret i nemarno ponašanje, jer se nije vratila po bebu kada je objavljen dolazak voza.

Ona je osuđena za ubistvo iz nehata uslovno na tri meseca zatvora. Kao olakšavajuća okolnost uzeto je to što nema krivični dosije, što je priznala krivicu, a sud je uzeo u obzir da je doživela tešku porodičnu i ljudsku tragediju.

Foto Printscreen Osterreich
Foto Printscreen Osterreich

Tragedija se dogodila 8. aprila na železničkoj stanici Ebelsberg, kada je majka na trenutak ostavila kolica sa ćerkom u njima, i otišla do šaltera da kupi kartu. Upravo u trenutku kad se udaljila od kolica, železničkoj stanici se približavao teretni voz sa 18 vagona.

Prolazeći kroz stanicu brzinom od 100 km/h, usisni talas nastao prilikom njegovog prolaska pokrenuo je kolica, koja su, nakon jednog i po pređenog metra, pala pod 12. vagon teretne kompozicije.

(V.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track