OPERACIJA TRAJALA 9 SATI: Mašina mladiću (19) otkinula 6 prstiju, lekari ih prišili!
Foto: Shutterstock

NESREĆA NA POSLU

OPERACIJA TRAJALA 9 SATI: Mašina mladiću (19) otkinula 6 prstiju, lekari ih prišili!

Austrija -
Čelični zupčanici su mu u potpunosti iščupali svih pet prstiju desne i palac leve ruke

INZBRUK/ŠVAC - Hirurzi jedne bolnice u Inzbruku su u toku devetočasovne operacije unesrećenom radniku (19) uspeli da prišiju odsečene prste. Mladić je izgubio šest prstiju kada je upao u čelične zupčanike koji su pokretali dizalicu za palete.

U trenutku kada je primljen u inzbrušku kliniku radnik se nalazio u teškom stanju. Čelični zupčanici su mu u potpunosti iščupali svih pet prstiju desne i palac leve ruke. On je hitno operisan, a u devetočasovnoj operaciji lekari su uspeli da mu delimično prišiju isečene prste. Šta tačno znači "delimično“ još uvek nije poznato, budući da je bolnica izdala samo kratko saopštenje za javnost. Mladiću i njegovoj porodici sada preostaje da sačekaju nekoliko dana, jer će se tek tada videti da li je komplikovana operacija urodila plodom.

Mladić je stravičnu povredu zadobio na radu, u jednom preduzeću za obradu drveta. On je otvorio zaštitnu masku lifta za palete, kojim je rukovao njegov kolega, kako bi posmatrao rad mašine iznutra. Tom prilikom, pokušavši da se uhvati za mašinu spolja, mladić je proklizao i desnom rukom upao u zupčanike čeličnog lanca, koji je pokretao mašinu. Istog momenta mu je mašina otkinula svih pet prstiju, a palac leve ruke je izgubio kada je isečenu ruku pokušao da izvuče iz mašine.

Kolima Hitne pomoći prevezen u kliniku gde su lekari sinoć izveli komplikovanu operaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track