IZBO ŽENU KERAMIČKIM NOŽEM: Srbinu iz Graca 13 godina zatvora za pokušaj ubistva supruge!

Sudski epilog krvave porodične drame

IZBO ŽENU KERAMIČKIM NOŽEM: Srbinu iz Graca 13 godina zatvora za pokušaj ubistva supruge!

Austrija -
Državni tužilac je naveo da je optuženi ženu više puta tako jako ubo u vrat, lice i stomak da se oštrica slomila. To je žrtvi verovatno spasilo život

GRAC - Jovica S., 46-godišnji Srbin iz Graca, koji je prošle godine, na rimokatolički Badnji dan, nožem izbo svoju suprugu, osuđen je nepravosnažno na 13 godina zatvora zbog pokušaja ubistva.

Optuženi je na sudu u Gracu priznao da je izranjavao ženu, ali je sudu tvrdio da nije imao nameru da je ubije.

"Učinio sam nedelo, da, ubo sam svoju suprugu nožem, ali nisam hteo da je ubijem", izjavio je Jovica S.

On je rekao da je godinama radio da bi prehranio porodicu, kupio je stan u glavnom gradu Štajerske i snosio sve troškove domaćinstva. Njegova žena, međutim, koja nije htela da se zaposli, smatrala ga je neuspešnim i stalno ga vređala zato što nije mogao da joj omogući još bolji život. Štaviše, prijavila ga je bila policiji, sa optužbom da tuče i nju i decu, a to nije bila istina, ispričao je Jovica na sudu.

Jednog dana mu je, kako je rekao pred porotnicima, puklo pred očima. Bio je sa ženom u autu, izvukao je 15 santimetara dug, keramički nož i izbo je. Koliko puta i tačno gde je ubadao, nije mogao da se seti.

Međutim, verzija koju je ispričala preživela žena je potpuno drugačija. Muž joj je svojevremeno zabranio svaki konktakt sa drugim ljudima. Davao joj je samo onoliko novca koliko je smatrao da joj je neophodno, a uz to konstantno bio agresivan i nasilan. U oktobru prošle godine mu je bilo zabranjeno na šest meseci da ulazi u zajednički stan. Posle toga je navaljivao da se pomire i stalno joj pretio SMS porukama.

Oni su se 24. decembra 2013. sastali u šoping-centru Zajersberg (Seiersberg). Posle zajedničkog ručka otišli su do automobila u podzemnom parkiralištu. Tu se rasplamsala svađa. Jovica je uzeo sakriven nož i izbo ženu. Posle toga je krenuo u beg automobilom. Policija ga je ubrzo stigla, ali nije se predao već je skočio u Muru, odakle su ga policajci izvukli i uhapsili.

Žena je uverena da je muž isplanirao da je napadne nožem koji je bio sakriven ispod dečijeg sedišta u automobilu. Državni tužilac je naveo da je optuženi ženu više puta tako jako ubo u vrat, lice i stomak da se oštrica slomila. To je žrtvi verovatno spasilo život.

Državno tužilaštvo je optužilo Jovicu za pokušaj ubistva, dok je obrana govorila da je reč o pokušaju usmrćenja (nemački: Totschlag), što povlači manje kazne. Porota je, ipak, odlučila da je reč o pokušaju ubistva, a sudija je odmerio 13 godina zatvora. Presuda još nije pravosnažna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track