NAJTOPLIJI 1. SEPTEMBAR: Posle 70 godina sa 36 Celzijusa oboren rekord u Austriji!
Foto: Profimedia

BAŠ VRUĆE

NAJTOPLIJI 1. SEPTEMBAR: Posle 70 godina sa 36 Celzijusa oboren rekord u Austriji!

Austrija -
Hladan front će od sutra zahvatiti čitavu Austriju. Najviše temperature vazduha pašće u četvrtak i petak na 25-26 Celzijusa

BEČ - Ovogodišnji 1. septembra oborio je prethodne rekordne septembarske temperature vazduha ikada zabeležena u Austriji. Juče je u 15:30 termometar u meteorološkoj stanici u donjeaustrijskom mestu Potšah-Ternic (Pottschach-Ternitz) pokazao 36 stepeni Celzijusa.

Ovim je oboren septembarski rekod star više od 70 godina. Do juče, najviša zabeležena septembarska temperatura u Austriji iznosila 34,9 Celzijusa, koliko je izmereno 1942. godine u Beču-Marijabrunu. Juče je ovaj austrijski rekord iz 1942. premašen ne samo u Potšah-Ternicu, već i u desetak drugih mesta u Austriji, većinom u pokrajinama Donjoj Austriji i Gornjoj Austriji, kao i u gradu Salcburgu.

Juče je oboren i rekord septembarske temperatura vazduha u Beču, star više od 150 godina. Septembra 1861. je u Beču bilo zabeleženo 33 stepena a juče 33,3 Celzijusa.

Ali stiže zahlađenje. Hladan front će danas i sutra zahvatiti čitavu Austriju. Najviše temperature vazduha, koje će danas na jugoistoku države još biti oko 30 stepeni pašće u četvrtak i petak na 25-26 Celzijusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track