ZAVRŠIĆE U LUDNICI: Ubici (46) koji je preklao taksistkinju (56) preti doživotna robija!
Foto: Kurir-info

SUĐENJE NA JESEN

ZAVRŠIĆE U LUDNICI: Ubici (46) koji je preklao taksistkinju (56) preti doživotna robija!

Austrija -
Ervin K. već je osuđivan zbog ubistva devojke na 20 godina zatvora i po odsluženju kazne pušten na slobodu u februaru ove godine, da bi posle dva meseva počinio brutalni zločin

LINC - Tužilac je optužio Ervina K. (46) za ubistvo taksistkinje Ingrid V. (56) i teško razbojništvo. Tužilac je na osnovu psihijatrijskog veštačenja zatražio i da optuženi bude smešten u ustanovu za mentalno obolele prestupnike. Suđenje je zakazano za jesen, a za brutalno ubistvo koje je počinio Ervin K. može biti osuđen na kaznu zatvora od 10 do 20 godina, pa čak i na doživotnu robiju.

Policija je 21. aprila oko 02.30 sati pronašla beživotno telo taksistkinje u njenom automobilu makre "mercedes" ispred prodavnice cveća u Gunskirhenu (Gunskirchen) u Gornjoj Austriji. Žena je imala je više ubodnih rana i prerezano grlo, a ukradeno joj je 60 evra pazara. Sumnja policije da je zločin počinila mušterija koja je poslednja ušla u kola , pokazala se kao tačna.

Pregledom sigurnosnih kamera sa železničke stanice pronađena je osoba u jakni kakva je pronađena na mestu žločina, kako ulazi u taksi Ingrid V.. Posle objavljivanja video snimka sigurnosnih kamera, osumnjičenog Ervina K. prepoznala je radnica na recepciji hotela Njeg u Gnuskirhenu u Velsu (Gnuskirchen u opštini Wels-Land) on je uhapšen 23. aprila.

Inače Ervin K. je bio već bio osuđivan zbog ubistva devojke na 20 godina zatvora i po odsluženju kazne pušten na slobodu u februaru ove godine. Posle samo dva meseca on je ponovo počinio ubistvo i iskasapio nesrećnu taksistkinju. Policija veruje da je Ervin planirao da se bolje upozna i čak želeo da se zbliži i započne vezu sa žrtvom ali da ga je ona odbila zbog čega Ervina K. pobesneo i na smrt izbo ingrid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track