LEGIJA U OČAJU: Već 12 godina mu je zabranjen seks sa ženom Aleksandrom
Foto: Profimedia

LEGIJA U OČAJU: Već 12 godina mu je zabranjen seks sa ženom Aleksandrom

Crna Hronika -

Milorad Ulemek Legija (48), koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, nije imao seks punih 12 i po godina, pa je pao u depresiju. Naši dobro obavešteni izvori kažu da mu nedostaju intimni trenuci sa njegovom nevenčanom suprugom Aleksandrom Ivanović (42), koju od milja zove Aleks

- Legija mnogo voli i poštuje svoju suprugu, ali pati što ne može da je dotakne kroz neprobojno staklo. Zbog toga bi mu mnogo značilo da mu se ukine izolacija u "Alkatrazu" i odobri pravo na "ljubavnu sobu" - kaže izvor.

Legija se od 2. maja 2004. nalazi u samici, a izolacija mu je produžena do jula 2018, tako da neće biti u bliskom kontaktu sa nevenčanom suprugom.

Jovan Marić, psihijatar i seksolog, ističe da zatvorenici koji duže vreme ne upražnjavaju seks pate od nesanice, nervozni su i često imaju napade agresije.

- To može negativno da se odrazi na njihovu psihu. Zatvorenici se zbog toga prepuštaju erotskim snovima i masturbaciji. Ne kruži džabe ona priča da su u američkim zatvorima na ceni najviše mačke bez zuba!

Pošto mnogi ne vole takozvane ljubavne sobe u zatvorima, robijaši se u zajedničkim sobama upuštaju u homoseksualne veze. To je takozvani situacioni homoseksualizam - kaže Jovan Marić.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

On navodi da kod njega dolaze supruge zatvorenika, kojima nedostaju intimni odnosi sa muževima.

- To su "bele udovice". Mnoge od njih mi kažu da im je teško da imaju intimne odnose u zatvorskim "ljubavnim sobama" zato što ih tamo vode u čoporu. Vreme im je ograničeno, a smeta im što ispred te sobe dežuraju čuvari. Zbog toga mnogima od njih pucaju brakovi i veze, a neke se okreću porodici i deci - naglašava Marić.

Psiholog Radomir Čolaković tvrdi da je dovoljno što Legija ispašta svoje grehe u zatvoru i da ga ne treba terati u situacioni homoseksualizam.

- Legiji, kao i svakom drugom zatvoreniku, treba omogućiti da realizuje seksualni nagon u iole ljudskim uslovima u zatvorskom ambijentu. U suprotnom se kažnjava i njegova supruga za delo za koje on odgovara. Šta ako se kod zatvorenika ili njegovog partnera tokom izdržavanja kazne probudi želja da dobiju dete? Da li mu to osnovno ljudsko pravo treba uskratiti? Da li mu treba uskratiti i neki drugi nagon? Nagon za hranom? Uskratiti mu normalne potrebe znači narušiti mu fizičko i mentalno zdravlje! Totalna seksualna apstinencija može izazvati čak i infarkt, dok su posledice na mentalnom planu mnogo teže jer se javljaju poremećaj sna, depresija, anksioznost, pad samopouzdanja, koncentracije i ukupne efikasnosti - objašnjava Čolaković.

Rambo posti najduže

Apstinencija je nametnuta i Zvezdanu Jovanoviću (52), koji 13 i po godina nije imao intimne odnose sa svojom suprugom Oliverom Lelom Jovanović (48), pošto se i on nalazi u „Alkatrazu“. Najduži seksualni post ima Legijin kum Nenad Bujošević Rambo (47), koji 15 i po godina nije pipnuo svoju suprugu Sanju Bujošević! Sanja i Rambo svesno apstiniraju, jer im se gadi zatvorska "ljubavna soba"!

- Vreme predviđeno za seks koriste za razgovore. Rambova žena ne može da vodi ljubav u krevetu u kojem je neki robijaš bio sa prostitutkom - kaže naš sagovornik.

Beretkama pukli brakovi

Pravo na "ljubavnu sobu" ne koristi ni bivši član zemunskog klana Nikola Bajić, koji apstinira više od 13 godina. U ljubavni kutak ne zalaze ni Dušan Maričić Gumar (46), bivši zamenik komandanta JSO, i Nenad Ilić zvani Glavonja (42), osuđen za zločin na Ibarskoj magistrali, koji su se razveli. Ne koristi ga ni Branko Berček (42), osuđen zbog ubistva Ivana Stambolića.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track