DUTERTE PORUČIO PUTINU: Oružje vam je baš precizno
Foto: Profimedia

Čestitke

DUTERTE PORUČIO PUTINU: Oružje vam je baš precizno

Planeta -

Rusija je spremna da i dalje razvija vojnu i vojno-tehničku saradnju sa Filipinima, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa filipinskim predsednikom Rodrigom Duterteom na marginama Azijsko-pacifičkog ekonomskog saveza u Vijetnamu.

„Sećam se da ste morali da prekinete posetu Rusiji zbog napada terorista u vašoj zemlji. Sećam se da ste rekli, odlazeći, da morate da uvedete red, izvedete napad na te teroriste. Želim da vam čestitam što ste uspeli u tome“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, borba protiv terorizma jedan ja od zajedničkih zadataka Rusije i Filipina.

„U vezi s tim smo spremni, kao što smo se dogovorili, da razvijamo naše odnose, između ostalog i u vojnoj sferi, vojno-tehničkoj oblasti i, naravno, posebnu pažnju treba da posvetimo ekonomskim vezama“, rekao je ruski predsednik.

Pritom, on je primetio da ekonomske veze Rusije i Filipina se nalaze na niskom nivou, iako u poslednje vreme ima tendenciju ka rastu.

Duterte je saopštio da Filipini žele da nastave da kupuju rusko oružje, pohvalivši visoki kvalitet već isporučenog naoružanja.

On je preneo Putinu reči oduševljenja filipinske vojske ruskim oružjem.

„To je veoma precizno oružje. Morali smo da uvedemo novi tip oružja. Morali smo da se borimo protiv snajpera, jer su oni bili glavna pretnja za našu vojsku, kao i u Siriji. Ti ljudi se kriju iza zidova, iza skladišta vodili smo borbe, oslobađajući kuću za kućom“, rekao je filipinski predsednik.

Duterte je saopštio Putinu da mu je san da do kraja svog predsedničkog mandata stvori jaku vojsku i policiju.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Istražitelji otkrivaju: Evo zašto se staklorezac nije otarasio tela ubijenog vlasnika pekare?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track