STRAHOTA: Albanski krijumčari ostavili mrtvog Sirijca na granici s Crnom Gorom
Foto: Printscreen Yt

Izdalo ga srce

STRAHOTA: Albanski krijumčari ostavili mrtvog Sirijca na granici s Crnom Gorom

Planeta -
Okolnosti ukazuju da je Sirijac, posle višemesečnog iscrpljujućeg putovanja, najverovatnije preminuo od infarkta u susednoj Albaniji

PODGORICA - Policijski službenici na prelazu Božaj, između Crne Gore i Albanije, pronašli su nedaleko od granice, beživotno telo sirijskog državljanina Mosheda Fouda (42).

Sumnja se da je reč o imigrantu, koji je preminuo od infarkta, a čije su telo krijumčari iz Albanije ostavili na samoj granici, ali na crnogorskoj teritoriji, saznanju Dnevne novine. Telo je pronađeno u sredu ujutru, na oko desetak metara od granične linije Božaj, na crnogorskoj teritoriji, u teško prohodnom brdovitom prostoru, a prilikom uviđaja na telu preminulog Sirijca nije bilo tragova nasilja.

Obdukcijom na odeljenju za patologiju Kliničkog centra Crne Gore, utvrđeno je da je Sirijca izdalo srce, nezvanično saznaje list. Kod 42-godišnjaka, koji se najverovatnije uputio ka Crnoj Gori odakle bi nastavio put ka Zapadnoj Evropi, nađen je pasoš zemlje iz koje dolazi, izdat u avgustu ove godine. Sumnja se da je upravo tada iz Sirije krenuo ka zemljama Zapada.

Okolnosti ukazuju da je Sirijac, posle višemesečnog iscrpljujućeg putovanja, najverovatnije preminuo u susednoj Albaniji, koja je gotovo uvek tranzitna zemlja za lažne azilante iz Sirije. Ne znajući šta da rade sa beživotnim telom, i u bojazni od policije u Albaniji, krijumčari su ga, kako se sumnja, ostavili na sred jedne od dobro utabanih staza, uz legalni granični prelaz Božaj, kojima se obično kreću imigranti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track