(VIDEO) NAJVEĆA PLJAČKA U ISTORIJI BRITANIJE: 200 miliona vredne dragulje opljačkali k'o u filmu!
Foto: Pt

Sve su odneli

(VIDEO) NAJVEĆA PLJAČKA U ISTORIJI BRITANIJE: 200 miliona vredne dragulje opljačkali k'o u filmu!

Planeta -
U spektakularnoj akciji tokom Uskrsa lopovi su prosekli ulaz u trezor u kom su sefovi 300 prodavnica dijamanata i zlata i pokrali ih. Na spoljašnjosti zgrade nema ni ogrebotine!

LONDON - Britanska Metropoliten policija pokrenula je danas potragu za lopovima koji su tokom Uskrsa opljačkali sefove u glavnom londonskom trezoru za nakit, u poslovnoj zoni Haton garden, i pobegli sa gotovinom i draguljima u vrednosti od 201 miliona funti, pišu britanski mediji.

U najvećoj pljački ikada u Velikoj Britaniji, lopovi su upotrebili tešku opremu za sečenje da bi dospeli u podrum sa trezorom, u kojem su sefovi skoro 300 prodavaca dijamanata i zlata i više od 50 radnji koje prodaju dragulje, prenela je agencija Rojters.

Britanski Telegraf piše da su lopovi ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti, da bi potom upotrebili teške mašine za sečenje i provaliti u trezor i otvorili sefove, smeštene u zgradi Haton garden sefovi LTD.

Forenzičari stižu u Haton garden (Foto: Printscreen YouTube)
Forenzičari stižu u Haton garden (Foto: Printscreen YouTube)

Telegraf navodi da nema vidljivih oštećenja sa spoljne strane zgrade.

To nije prvi put da su na meti lopova bili sefove u londonskoj oblasti Haton garden, koja je poznata po dijamantima i trgovini zlatom, a poslednja takva krađa bila je 2003. godine, kada je ukradeno oko 1,5 miliona funti.

http://www.youtube.com/watch?v=PGyLeWOGKSc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track