(VIDEO) PREMIJER FRANCUSKE: Nastavlja se potraga za saučesnicom ubice policajke
Foto: Reuters

Nije gotovo

(VIDEO) PREMIJER FRANCUSKE: Nastavlja se potraga za saučesnicom ubice policajke

Planeta -
Traga se za Hajat Bumedijen, koja je sa Ahmedom Kulibalijem, ubicom policajke, učestvovala u napadu na jevrejsku radnju u Parizu, gde je ubijeno četvoro građana

PARIZ - Francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da se nastavlja potraga za saučesnikom jednim od troje islamista koji su usmrtili 17 osoba u više napada prošle sedmice.

Reč je o saučesnici Amedija Kulibalija, koji je prvo u Monružu ubio policajku, a dan kasnije u jednoj jevrejskoj radnji u Parizu ubio četiri taoca.

Bernar Kaznev i Manuel Vals: Nastavlja se potraga za Hajat Bumedijan (Foto: AP)
Bernar Kaznev i Manuel Vals: Nastavlja se potraga za Hajat Bumedijan (Foto: AP)

Vals je rekao da je Kulibali "bez sumnje" imao saučesnika, ne navodeći o kome je reč, ali je verovatno u pitanju Hajat Bumedijen, koja je sa Kulibalijem učestovala u napadu u toj radnji.

Ministar policije Bernar Kaznev je najavio danas da će Francuska rasporediti skoro 5.000 policajaca koji će štiti 700 jevrejskih škola u zemlji. On je naveo da će kao pojačanje biti raspoređeni i pripadnici vojske, prenosi AFP i dodaje da je ministar razgovarao i sa roditeljima učenika jevrejske škole na jugu Pariza u čijoj blizini je Kulibali ubio policajku.

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio je u međuvremenu da pitanje imigracije "nije povezano sa terorizmom", ali da, kako se izrazio, komplikuje stvari.

"Pitanje imigracije biće razmatrano u mnogo dubljoj debati jer se više ovako ne može.Pitanje imigracije, koje smo i do sada rešavali, stvara probleme integracije u društvo", naveo je Sarkozi.

http://www.youtube.com/watch?v=BpuezQ2F7mM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track