(VIDEO) RUSI ISPROBAVALI KRSTAREĆE RAKETE: Vojska pucala sa zemlje, mora i vazduha
Foto: Printscreen Youtube Min. Odbr. Rusije

Spektakularno

(VIDEO) RUSI ISPROBAVALI KRSTAREĆE RAKETE: Vojska pucala sa zemlje, mora i vazduha

Planeta -
Ruska mornarica lansirala je interkontinetalne balističke rakete sa dve nuklearne podmornice u Barencovom i Ohotskom moru

MOSKVA - Pripadnici ruske vojske izveli su danas seriju probi balističkih i krstarećih raketa sa raznih mesta širom zemlje u okviru provere vojne gotovosti.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su vežbe izvedene na lansirnim mestima sa zemlje, mora i vazduha i da predstavljaju jednu od najvećih vojnih vežbi ove godine, prenele su agencije. U okviru vežbi izvedeno je lansiranje krstareće rakete sa ruskog broda iz Kaspijskog mora.

Ruska mornarica lansirala je interkontinetalne balističke rakete sa dve nuklearne podmornice u Barencovom i Ohotskom moru, dok je interkontinentalna balistička raketa Topol lansirana iz Plesecka, na severozapadu Rusije.

U okvoru vežbi sa Tupoljeva 160s lansirane su balističke rakete na mete u severnom regionu Komi i raketnom poligonu Kura na Kamčatki.

Rusko Ministarstvo odbrane je sopaštilo da su vežbe organizovane sa ciljem da se testira funkcionisanje prenosenja vojnih naredbi od vojnih lidera nadole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track