(VIDEO) UHAPŠEN POSLE 8 DANA: U kući snajperiste pronađena puška, pištolj i ručne bombe
Foto: Sladjana Stojanovic

Pretresom otkriven arsenal

(VIDEO) UHAPŠEN POSLE 8 DANA: U kući snajperiste pronađena puška, pištolj i ručne bombe

Crna Hronika -
Pripadnici novosadske policije i žandarmerije opkolili su kuću u kojoj živi muškarac osumnjičen da više od nedelju dana puca po kućama u Petrovaradinu
1 / 16 Foto: Sladjana Stojanovic

NOVI SAD - Snajperista (30) koji već punih osam dana teroriše žitelje Petrovaradina i puca na njih uhvaćen je jutros u akciji novosadske kriminalističke policije, saznaje ekskluzivno Kurir.

Kako Kurir saznaje radi se o Milošu Mariću (30) iz Petrovaradina koga su koordiniranoj akciji uhapsili inspektori novosadske kriminalističke policije uz pomoć Žandarmerije. Kuću u kojoj živi " snajperista" i policija i žandarmerija i dalje drže pod opsadom jer je u toku uviđaj i pretres prostorija. Zanimljivo je i da privedeni muškarac živi nedaleko od kuće porodice Maksić koja je poslednja bila meta napada snajperiste.

http://www.youtube.com/watch?v=8E0J3df12FE

- Muškarac M.M. (30) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana ispalio više hitava iz vatrenog oružja na kuće u Petrovaradinu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. On se teretu za krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađena je automatska puška, pištolj "tetejac", dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Policija u džaku iznela snajpersku pušku
Policija u džaku iznela snajpersku pušku

Prilikom izvođenja Marića iz kuće ispred kapije pojavili su se Borislav Maksić i njegova ćerka koji su bili poslednji na meti snajperiste. Maksićeva ćerka je veoma burno reagovala na hapšenje svog komšije koji inače živi samo 20 metara dalje. Ona je vikala da je mogao da ubije njenu majku..

- Ubijte ga ne zaslužuje da živi, ne zaslužuje da živi, vikala je ćerka Borislava Maksića, dok je policija do vozila sprovodila osumnjičenog Marića.

http://www.youtube.com/watch?v=SHmAbU5E3rQ

Podsetimo da je kuća Maksića u ulici Bukovački put 3 pogođena je sa čak 11 hitaca, a meci su uleteli i u dnevnu sobu i pogodili televizor!

- Vraćao sam se kući s rekreacije kad me nazvala žena i kratko rekla: „Pobiše nas, dolazi brzo““ - ispričao je juče za Kurir, kroz suze, Borislav Maksić.

http://www.youtube.com/watch?v=bODTfUFs49I

Kako Kurir nezvanično saznaje prilikom privođenja snajperiste s Petrovaradina nekom od ukućana je pozlilo zbog čega su intervenisali i lekari Hitne pomoći koji su bili prisutni pored kuće u kojoj živi snajperista.

Podsetimo na području Petrovaradina, na izlazu u pravcu mesta Bukovac u ulici Krajiškoj od prošlog četvrtka nekoliko kuća je u noćnim satima oštećeno pucnjem iz vatrenog oružja. Tom prilikom oštećene su fasade i prozori na nekoliko kuća na Bukovačkom putu, odnosno u Krajiškoj ulici, i na njima se jasno vide tragovi metaka.

U pohodu tajanstvenog snajperiste oštećeno je do sada pet kuća i dva automobila, dok samo pukom srećom povređenih nije bilo.

Policajci nekoliko dana su intenzivno pretraživali brdoviti teren u potrazi za novim dokazima koji će ih dovesti do napadača. Policije je najviše bilo u dvorištu napuštene stare ciglane.

( S.S.)

http://www.youtube.com/watch?v=di2jHXbEqIs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track