ODMAH JE VRATITE PRE NEGO VAS UBIJE: Opasnu grejalicu povukli iz prodaje u BiH!
Foto: Printscreen Depo.ba

Van standarda

ODMAH JE VRATITE PRE NEGO VAS UBIJE: Opasnu grejalicu povukli iz prodaje u BiH!

Bosna i Hercegovina -
Agencija za kontrolu tržišta BiH upozorila je građane da ne korite kvarcnu sobnu grejalicu Afrodita, tip Klasik 3x1000W ukoliko je imaju već da je odmah vrate u prodavnicu u kojoj su je kupili

Iz Agencije su saopštili da ova grejalica opasna jer postoji rizik od strujnog udara i izazivanja opekotina s obzirom da zaštitna rešetka se može potpuno da se skine bez upotrebe alata. Drugi problem predstavljaju otvori na zaštitnoj rešetki jer su veći od dozvoljenih pa su grejači uređaja dostupni, što je posebno opasno za decu.

Kako su naveli, proizvod nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-30:2012. Uvoznik je dobrovoljno izvršio mere povlačenja s tržišta i povraćaj od potrošača, i obaveštavanja potrošača o načinu otklanjanja neusklađenosti putem servisa.

"Preporučuje se potrošačima koji poseduju ovaj proizvod da prestanu da ga koriste i da ga vrate u trgovinu maloprodaje gde su kupili uređaj kako bi se izvršilo otklanjanje nedostataka u servisu", navode iz Agencije za kontrolu tržišta BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track