NEODLUČNI MOST: Još nisu odlučili kojoj koaliciji će dati podršku
Foto: Beta

Nikako da se opredele

NEODLUČNI MOST: Još nisu odlučili kojoj koaliciji će dati podršku

Hrvatska -
ZAGREB - Most nezavisnih lista danas je na konsultacijama obavestio predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović da u ovom trenutku ne daju podršku za sastavljanje vlade ni jednoj koaliciji - ni HDZ-ovoj Domoljubnoj niti SDP-ovoj Hrvatska raste.

Čelnik Mosta nezavisnih lista, Božžo Petrov, rekao je novinarima da Most u ovom trenutku ima 16 glasova, dok će "dodatna dva glasa biti odlučena do kraja vikenda".

"Izneli smo stavove kakve u medijima iznosimo zadnje dve sedmice i to smo potvrdili i predsednici Grabar - Kitarović. Od jedne i druge strane (HDZ i SDP) očekujemo da nam odgovore na deo koji se do sada stručno ispregovarao, a nakon toga na našše zahteve koji će biti vrlo skoro dostavljeni. Nadam se da će ih prihvatiti obe strane, pa ćemo moći da sednemo za zajednički sto", kazao je Petrov.

On je ponovio da Most trenutno nema nikakvo opredeljenje ni prema levoj, ni prema desnoj koaliciji. "Imamo našše zahteve za reformama, stručnom vladom i zajedništvom", rekao je Petrov, navodeći da sada čekaju pismene odgovore, a onda će se nastaviti razgovori dalje.

Petrov je kazao kako dužžina pregovora ne zavisi od Mosta, jer su oni izneli svoje stavove i trenutno čekaju HDZ i SDP da se izjasne. On je izrazio uverenje da će se zbog situacije u zemlji postići konsenzus vezan uz njihove zahteve.

"Očekujem da će i jedni i drugi moći da prepoznaju taj deo. Ako je već na nižem nivou postojala saradnja između HDZ-ova Davora Ivana Sstira i SDP-ova Tonina Picule, onda ne vidim zašto bi sadašnja situacija mogla biti drugačija. Tu očekujem dovoljno razuma i mudrosti i da će se moći da sednu za zajednički sto", kazao je Petrov posle polusatnih konsultacija s predsednicom Republike, navodi Hina.

U delegaciji Mosta, uz Petrova, bili su Robert Podolnjak, Stipe Petrina i Ivan Lovrinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track