BLOG UŽIVO, VIDEO: Putin: Hakovanje ukazalo na licemerje
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Putin: Hakovanje ukazalo na licemerje

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Katai debitovao u remiju Alavesa i La KorunjeFudbaleri Deportivo Alavesa i Deportivo La Korunje odigrali su večeras nerešeno bez golova u poslednjoj utakmici četvrtog kola španske Primere.Srpski reprezentativac Aleksandar Katai debitovao je za Alaves, ušao je kao rezerva u 62. minutu.Gosti iz La Korunje su sve do ulaska Kataija imali inicijativu, da bi u poslednjih sata igre Alaves diktirao tempo, ali nije uspeo da dodje do prave prilike.Alaves posle četiri utakmice zauzima deveto mesto sa šest bodova, dok je ekipa iz La Korunje 11. sa pet.

22:05 - Emeri objasnio zašto je sklonio Ben Arfu iz timaTrener PSŽ-a Unai Emeri prvi put je govorio o odluci da skloni iz tima Hatema Ben Arfu. To se dogodilo pred meč sa Arsenalom u Ligi šampiona, a Ben Arfa i dalje nije u kombinaciji za tim.''On nije sa ekipom. To je jednostavno sportska, tehnička odluka i ništa više. Oslanjam se najbolje igrače koje imam na raspolaganju u datom trenutku'', rekao je Emeri i nastavio:''Nema povoda za dalja pitanja. Ben Arfa je igrač kao i svaki drugi član tima. Igrači koji su u boljoj formi biće u sastavu na narednom meču'', istakao je Emeri.

21:00 - Srbija među nosiocima žreba 1. kola Dejvis Kupa naredne godineTeniska reprezentacija Srbije biće među nosicima na žrebu prvog kola Dejvis kupa za narednu godinu, koji će biti održan u četvrtak u Londonu. Prema pravila Dejvis kupa, prva dva nosioca su finalisti ovogodišnjeg takmičenja, a preostalih šest nosilaca određeni su na osnovu poslednje rang liste Međunarodne teniske federacije (ITF). Na osnovu toga, nosioci su Argentina, Hrvatska, Velika Britanija, Češka, Švajcarska, Francuska, Belgija i Srbija. Mogući rivali Srbije u prvom kolu su preostalih osam članova Svetske grupe - Australija, Kanada, Nemačka, Italija, Japan, Rusija, Španija i Sjedinjene Američke Države. Prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa na programu je od 3. do 5. februara naredne godine.

foto: Fonet/TSS
foto: Fonet/TSS

20:24 - Veloso suspendovan na dve utakmiceFudbaler Đenove Migel Veloso suspendovan je na dve utakmice Serije A zbog crvenog kartona dobijenog protiv Sasuola, saopšteno je danas.Vezni fudbaler Đenove je na jučerašnjoj utakmici u 86. minutu dobio žuti karton, a odmah potom i drugi žuti zbog prigovora sudiji.Kako je u navedeno u zapisniku s utakmice Veloso je vredjao arbitra, s toga je dobio jednu utakmicu suspenzije više.Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije (FIGC) kaznila je i Napoli sa 10.000 evra jer su njihovi navijači tokom utakmice protiv Bolonje na teren ubacivali dimne bombe i staklene flaše.FIGc je takodje kaznila i Inter sa 5.000, jer su navijači milanskog kluba s dva upaljača gadjali jednog fudbalera Juventusa.

19:43 - Markizio trenirao sa ekipom posle pet meseciKlaudio Markizio, zamenik kapitena Juventusa,odradio je danas deo treninga sa saigračima prvi put posle teške povrede u aprilu mesecu. Markizio je tada povredio ligamente zbog čega je pauzirao skoro pet meseci.On, doduše, još uvek nije spreman za puni intenzitet treninga, ali trener Masimilijano Alegri očekuje da bude spreman da zaigra u oktorbu.

19:03 - Putin: Hakovanje ukazalo na licemerjePredsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je hakovanje medicinskih podataka olimpijskih sportista privuklo pažnju i ukazalo na "licemerno" ponašanje da se ruskim sportistima zabrani učešće na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ruska hakerska grupa Fensi Bers objavila je nove medicinske podatke o 26 sportistia koji su se takmičili na Olimpijskim igrama i koji su od Svetske antidoping agencije imali dozvolu da u medicinske svrhe koriste zabranjene supstance. Putin je rekao da ne odobrava hakovanje medicinskih podataka olimpijskih sportista, iako to "pomaže da se otkriju sportisti koji su učestvovali na Olimpijsim igrama i izgledali u potpunosti zdravo, ali su mogli da koriste zabranjene lekove, što im je odmah dalo prednost". On je ocenio da je suspenzija ruskih sportista s Paraolimpijskih igara bila "nepošten, licemeran i kukavički" potez.

NOVO OTKRIĆE RUSKIH HAKERA Rafael Nadal imao dozvolu da koristi doping!

RUSKI HAKERI: Dopingovano 11 osvajača medalja sa OI, među njima Petra Kvitova, Vigins, Frum, Harting

POTVRĐENO: Ruski hakeri ukrali informacije o dopingu Amerikanaca, prete da će objaviti još podataka

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA Ruski hakeri otkrili: Serena i Venus Vilijams koristile doping

18:36 - Tavekio: Seriju A bi trebalo smanjiti na 18 klubovaPredsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Karlo Tavekio rekao je da bi broj klubova u Seriji A trebalo smanjiti sa 20 na 18. Tavekio je u izjavi za radio Rai ocenio da bi smanjenje klubova u Seriji A poboljšalo kvalitet igre, a prviuklo bi i više navijača na stadione jer bi bilo više kvalitetnih utakmica. On je dodao da bi i u drugoj i trećoj ligi trebalo smanjiti broj klubova. Tavekio je rekao da će ove nedelje razgovarati s čelnicima lige kako bi napravili trogodišnji ili četvrogodišnji plan."S obzirom na to da postoje ekonomski problemi, svesni smo da ne možemo da izvedemo taj potez u jednoj godini", rekao je Tavekio. Predsednik Serije A Mauricijo Bereta kazao je da je otvoren da raspravlja o ideju Tavekija. U italijanskoj Seriji A od 1988. do 2004. godine takmičilo se 18 timova.

Karlo Tavekio, foto: Reuters
Karlo Tavekio, foto: Reuters

17:50 - Ruski hakeri: Nadal i Farah koristili zabranjene lekoveŠpanski teniser Rafael Nadal i britanski atletičar Mo Farah nalaze se na listi sportista kojima je Svetska antidoping agencija (WADA) dozvolila upotrebu zabranjenih lekova. Nadalu je 2009. godine ozvoljena upotreba beta-metazona, a 2012. kortikotrofine u dozama od 1 miligram svaka tri dana, dok je Farah dobio dozvolu da koristi kortikosteroid triamsinolon u oktobru 2008. i julu 2014. godine, kada je zbog kolapsa posle treninga bio na mofrinu. Grupa "Fancy Bears" je objavila dokumenta skoro 30 sportista koja otkrivaju da im je WADA dozvolila da koriste zabranjene lekove iz terapeutskih razloga. Prvo su objavljeni dokumenti za američke teniserke Serenu i Venus Vilijams, kao i gimnastičarku Simon Bajls, apotom i za još dvadesetak sportista, među kojima su britanski biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te češka teniserka Petra Kvitova.

16:47 - Srna u januaru stiže u BarselonuDoskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Darijo Srna u januaru će pojačati Barselonu, prenose katalonski mediji.Kako se navodi, dugogodišnji desni bek Šahtjora, koji je i ranije bio želja Barselone, dolazi da zameni Aleksa Vidala, koji nije ispunio očekivanja kao naslednik Danija Alveša. Luis Enrike trenutno na poziciji desnog beka prednost daje Serhiju Robertu, koji je vezni igrač, a Srna bi svojim iskustvom i kvalitetom bio idealno rešenje u borbi na više frontova.

Darijo Srna, foto: Reuters
Darijo Srna, foto: Reuters

16:33 - Srbija domaćin seniorskih prvenstava BalkanaGeneralni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je da je na kongresu Balkanske atletske federacije u Tel Avivu, u Izraelu, Srbiji dodeljena organizacija seniorskih Prvenstava Balkana 2017. godine u dvorani i na otvorenom. "Takmičenje u Beogradu (u dvorani) održaće se 25. februara i biće generalna proba pred Evropsko dvoransko prvenstvo u glavnom gradu od 3. do 5. marta, dok će Novi Pazar na novom stadionu, čije otvaranje se očekuje u narednih mesec dana, 22. i 23. jula dočekati najbolje atletičare poluostrva", rekao je Branković. On je ocenio da će šampionat Balkana u Novom Pazaru biti najveće sportsko takmičenje ikada organizovano u tom delu Srbije. "Mislim da je ovo pravi način da se Novi Pazar i Srbija predstave u najboljem svetlu. Očekujemo više od 500 najboljih atletičara iz 17 evropskih država, pa će hotelski kapaciteti u celom regionu biti popunjeni", naveo je Branković. Ovaj visoki funkcioner ASS istakao je da će, ipak, najveća korist biti popularizacija atletskog sporta. "Najmlađi će želeti da pođu stopama Emira Bekrića, Amele Terzić, Asmira Kolašinca, Ivane Španović ili Mihaila Dudaša", naveo je Branković.

Slobodan Branković, foto: Aleksandar Jovanović
Slobodan Branković, foto: Aleksandar Jovanović

16:00 - Advokat: Šumaher ne može sam ni da stojiNekadašnji svetski šampion u Formuli 1 Nemac Mihael Šumaher skoro tri godine posle nesreće koju je doživeo na skijanju nije blizu oporavka, čak ne može ni sam da stoji, izjavio je njegov advokat Feliks Dam. Kako prenosi Miror, on je to rekao na suđenju povodom tužbe porodice Šumaher protiv magazina Bunte, koji je objavio da Šumaherov povratak ide odlično i da može samostalno da hoda. Presuda povodom ove tužbe očekuje se u oktobru.

Mihael Šumaher, foto: Profimedia
Mihael Šumaher, foto: Profimedia

15:11 - Mirović i Kontić pojačanja stručnog štaba VK PartizanVaterpolo klub Paritzan angažovao je dvojicu trenera Miodraga Mirovića i Zorana Kontića. Mirović će biti pomoćnik šefu stručnog štaba Zoranu Milenkoviću u prvom timu, a Kontić će voditi juniore (2000. godište i mlađi). Mirović je trenersku karijeru počeo u Beogradu, čije je juniorski tim vodio od 2004. do 2007. Od 2007. do 2010. bio je trener prvog tima Beograda, s kojim 2009. igrao u osmini finala Trofeja LEN, kao i u polufinalu Kupa Srbije. Grčki Iraklis trenirao je 2010/11, a od 2011. do 2014. radio je u Francuskoj. Trenirao je Noisi Le Sek, a potom žensku ekipu Lila, s kojom je osvojio "duplu krunu" i učestvovao u Ligi šampiona. U Partizan dolazi iz kotorskog Primorca, u kome je dve sezone bio šef stručnog štaba prvog tima. Kontić je igrao vaterpolo u Beogradu i drugom timu Partizana Studentu (današnjoj Banjici), gde je 1993. počeo trenersku karijeru. Na put je izveo mnoge mlade uspešne vaterpoliste, jer od 1993. do 2008. trenirao je mlađe kategorije Studenta, Crvene zvezde i Partizana. Ostavio je jak trag u Partizanu, u kome je pokrenuo osnivanje ženske sekcije. Nova imena u stručnom štabu su i Dijana Timotijević i Vladimir Živković. Oboje su, kao studenti Fakulteta za sport i fizičke kulture bili na praksi u Partizanu. Timotijevićeva će voditi devojčice Partizana, a Živković će biti uključen u rad mlađih kategorija.14:50 - Alegri: Iguain je zasluženo ostao na klupiTrener Juventusa Masimilijano Alegri izjavio je da stoji iza svoje odluke da ne uvrsti Gonsala Iguaina u startnu postavu za meč sa Interom. Juventus je izgubio 2:1, a Argentinac je u igru ušao tek u 74. minutu. "Zašto sam ga izostavio? Želeo sam da igru baziram više na fizičkom kontaktu i bio mi je potrebniji u toku utakmice. Ubeđen sam da je početnih 11 bilo kako treba. Da sam ostavio Mandžukića na klupi, pitali biste za njega", rekao je Alegri.

14:30 - Jović: Pojačanja treba da stignu što pre u ZvezduKošarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je da bi u klub što pre trebalo da stignu pojačanja, kako bi se ekipa uigrala i bila spremna za napornu sezonu u kojoj će nastupati u četiri takmičenja. "Raspored nam je prenatrpan, imaćemo mnogo putovanja, čekaju nas tri gostovanja u oktobru kada 10 dana nećemo biti kod kuće. Prvenstveno fizički to treba izdržati, putovanja i utakmice. Zbog svih tih stvari i igranja na četiri fronta, trebalo bi da što pre stignu pojačanja, da se što pre uigravamo, da bismo mogli da budemo pravi", rekao je Jović. Košarkaši Zvezde predstavili su danas nove dresove za predstojeću sezonu i razgovarali s novinarima u sklopu Evroliginog dana s medijima.J ović je s reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i pre 10 dana se priključio ekipi.

14:00 - Gaskojn priznao krivicu za izazivanje rasne mržnjeBivši engleski fudbalski reprezentativac Pol Gaskojn priznao je krivicu za izazivanje rasne mržnje. Gaskojn (49) je pred sudom priznao da je koristio "preteći ili uvredljiv rečnik i ponašanje" tokom njegove emisije "Veče sa Gazom" u Vulverhemptonu, 30. novembra. Skaj Sports preneo je da je Gaskojn na prilično neukusan način komentarisao tamnoputog radnika obezbeđenja koji je radio u studiju. Kako se navodi, Gaskojn je rekao publici da se muči da shvati da li je radnik obezbeđena uživao u emisiji, "pošto je bilo prilično mračno u tom delu studija". Okružni sudija razmatra kaznu za Gaskojna i najverovatnije će to biti novčana kazna. Gaskojnu je trebalo da se sudi, ali je promenio svoj iskaz i priznao krivicu pre nego što je prvi svedok pozvan da svedoči. Legendarni engleski fudbaler se poslednjih godina bori sa zavisnošću od alkohola i u više navrata išao je na rehabilitaciju, a imao je problema i s depresijom. Tokom karijere igrao je za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers, Midlsbro, Everton, Barnli, kinski Gansu i Boston. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 57 utakmica i postigao 10 golova.13:20 - Sopić privremeni trener Dinama posle ostavke KranjčaraDosadašnji trener drugog tima Dinama iz Zagreba Željko Sopić privremeno će predvoditi prvi tim tog kluba, posle ostavke dosadašnjeg trenera Zlatka Kranjčara. Zlatko Kranjčar podneo je ostavku sinoć, posle poraza od Rijeke od 2:5 i serije loših rezultata. Dinamo je pre osam dana izgubio od Osijeka sa 0:1 i pretrpeo prvi prvenstveni poraz na Maksimiru posle više od šest godina, a prošle srede je u prvom kolu Lige šampiona izgubio od Liona sa 0:3. "Sigurno da nije lepo izgubiti tri uzastopne utakmice. Nisam zadovoljan rezultatima i logično je da odem", rekao je Kranjčar za klupski sajt. Kranjčar (59) je u junu preuzeo Dinamo, kada je na klupi zamenio Zorana Mamića.Posle devet kola Dinamo je treći na tabeli sa 19 bodova, četiri manje od vodeće Rijeke, a tri manje od drugoplasiranog Osijeka.13:00 - "Noć sportskih centara" u četiri gradaJedinstvena sportska manifestacija "Noć sportskih centara" održaće se u petak u četiri grada - na Tašmajdanu u Beogradu, novosadskom SPENS-u, "Tikvari" u Backoj Palnci i dvorani "Đorđe Predin Badža" u Bečeju. Na Tašmajdanu će publika od 17 do 23 sati moći da uživa u hokeju na ledu, kik-boksu, vaterpolu i skokovima u vodu, SPENS je rezervisan za košarku, karate, fudbal, odbojku, džudo, rvanje, "Tikvara" za kuglanje, fitnes, odbojku, rukomet, karate, stoni tenis, a u Beceju će se održati promocija futsala, borilačkih sportova, odbojke, vaterpola, košarke i fitnesa. "Kao vodeći sportsko-rekreativni centar prestonice imaćemo cast da učestvujemo u ovoj jedinstvenoj manifestaciji, koja za ideju, ima da ukaže koliko je važno promovisati sport i rekreaciju, sve u cilju poboljšanja zdravlja građana. Možemo da se pohvalimo da imamo najbolje bazene, prvi otvaramo svake sezone klizalište u Ledenoj dvorani Pionira, kultni stadion koji u punom sjaju ponovo radi od aprila, fitnes i spa zonu koje su od jeseni potpuno renovirane i nude najsavremeniju opremu i programe", izjavio je direktor SRC Tašmajdan Milan Novović.

12:48 - Gundogan: Klop je strastven, ali Pep je genijeFudbaler Mančester sitija Ilkaj Gundogan izjavio je da je Pep Gvardiola verovatno najbolji menadžer na svetu. "Obojica su menadžeri svetske klase sa svojim kvalitetima. Ne bi bilo pošteno da kažem da je Jirgen emotivniji, ali kada ga vidite kako proživljava svaki minut pored aut linije, nije teško razumeti zašto je Dortmund imao toliko uspeha sa njime", rekao je Gundogan i dodao: "Pep je jednako strastven, ali na drugačiji način. On je više kao genije koji čita igru i pokriva svaku moguću situaciju - uvek nam pokazuje kako da stvorimo prostor, da nađemo rešenja... Nema menadžera koji je poput njega i zato je on verovatno najbolji na svetu".

12:25 - Dele Ali do 2022. u TotenhemuFudbaler Totenhema Dele Ali produžio je ugovor do 2022. godine, saopštio je danas londonski klub. Kako su naveli britanski mediji, dvadesetogodišnji fudbaler dobio je bolje uslove u novom ugovoru, kojim će na Vajt Hart Lejnu ostati do 2022. godine. On je prošlog avgusta debitovao za Totenhem, bio je jedan od najboljih igrača ekipe koja je prošle sezone zauzela treće mesto u prvenstvu i proglašen je za najboljeg mladog igrača Premijer lige. Ali je prošle sezone postigao 10 golova u prvenstvu. On je prošlog novembra debitovao za reprezentaciju Engleske, a bio je u ekipi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ovog leta. "Kada sam bio mlad i kada nisam igrao fudbal, želeo sam da se ugledam na fudbalere, tražio sam ih na veb sajtovima, želeo sam da vidim kako igraju. I dalje sam isti, za mene se ništa nije promenilo, ostao sam isti. Srećan sam što sam ovde i što igram za Totenhem. Ne mogu da zamislim bolje, sa ovakvim navijačima i trenerom i mladim timom, ovo je sjajno mesto", rekao je Dele Ali.

12:01 - Bivši fudbaler Partizana novi trener LegijeSrpski trener Aleksandar Vuković zvanično je predstavljen kao novi šef stručnog štaba varšavske Legije. Vuković, koji je radio kao pomoćnih Beskina Hasija, promovisan je u prvog trenera posle otkaza koji je dobio Albanac. Legija je otpustila trenera Hasija nakon niza loših rezultata u domaćem prvenstvu, uprkos plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, drugi put u istoriji kluba. Na startu takmičenja Poljaci su doživeli debakl od Borusije Dortmund (6:0), dok u poljskoj Ekstraklasi zauzimaju tek 14. poziciju sa devet bodova iz devet utakmica. Nekadašnji fudbaler Partizana, koji je u dva navrata nosio dres Legije, igrao je još za Milicionar, Ergotelis, Iraklis i Koronu Kjelce, gde je 2014. počeo trenersku karijeru kao asistent.11:33 - Murinjo ne paniči posle tri uzastopna poraza Mančester junajtedaTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo ne paniči posle trećeg uzastopnog poraza njegove ekipe u svim takmičenjima. Junajted je juče izgubio u prvenstvu od Votforda (1:3), pre toga je poražen u Roterdamu od Fejnorda (0:1) u prvom kolu Lige Evropa, a pre devet dana u gradskom derbiju od Sitija (1:2). To je prvi put da je Mjurinjo pretrpeo tri uzastopna poraza još od februara 2002. godine, kada je predvodio Porto. On je rekao da se ne zanosi ni dobrim ni lošim rezultatima u sezoni i da je jedini način za napredovanje naporan rad na treninzima. "Imam sposobnost ravnoteže. Ravnoteža za mene nije trčanje oko terena kada dobijemo nekoliko utakmica, kao ni to da niko sada ne može da vidi da sam suviše depresivan. Tužan sam. Naravno da sam tužan, ali rekao sam igračima da postoji samo jedan način. Imamo trening, moramo da izađemo na teren. Igrači moraju da rade, da pokažu stav u negativnim trenucima", rekao je Murinjo. Fudbaleri Junajteda će uskoro imati priliku da poprave utisak, pošto će u sredu igrati protiv Nortemptona u Liga kupu, a u subotu na Old Trafordu protiv aktuelnog šampiona Lestera.

11:11 - Muslin u utorak saopštava spisak igrača za Moldaviju i AustrijuSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin sutra će saopštiti imena igrača na koje računa za utakmice protiv Moldavije i Austrije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Srbija 6. oktobra gostuje Moldavcima, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje Austriju. Na startu kvalifikacija Srbija je remizirala protiv Republike Irske 2:2.

10:50 - Murinjo: Mnogi moji igrači nisu formirani proizvodiMenadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo izjavio je da je njegova ekipa daleko od one željene forme. Junajted je u nedelju poražen na gostovanju Votfordu sa 3:1, što je "crvenim đavolima" treći poraz za nedelju dana u svim takmičenjima. "Pojedini igrači osećaju veći pritisak i ogromnu odgovornost. Počeli smo sezonu veoma dobro, ali da li sam mislio da je moj tim spreman, savršen i nepobediv? Naravno da ne. Svestan sam da nismo perfektni i da imamo mnogo igrača koji nisu formirani proizvodi i koji mogu da pogreše. Sudijske greške u ključnim trenucima nisu u mojoj kontroli, ne mogu ništa da uradim povodom toga. Kažnjeni smo tim greškama i ne mogu ništa da uradim", ponovio je Murinjo.10:39 - Zidan: Ima još 60 utakmicaTrener fudbalera Reala Zinedin Zidan bio je zadovoljan time što je njegov tim savladao Espanjol (2:0) uprkos izostancima Ronalda i Bejla. "Zadovoljan sam, ne samo Hamesom i Benzemom, nego i igrom generalno, odigrali smo kolektivno. Morao sam da stavim Rodrigesa u sredinu, kao desetku iza Benzeme, bio je vrlo dobar", rekao je francuski trener i dodao: "Promene u timu su donele rezultat, uvek rotiramo i nastavićemo tako da radimo. Imam 24 kvalitetna igrača, ostaje nam još 50 utakmica i igrači moraju da se menjaju. Zahvaljujući trudu svih, za sada nam ide dobro".

10:20 - Još jedan srpski košarkaš u KumanovuKošarkaški klub Kumanovo doveo je treće pojačanje, još jednog srpskog igrača, centra Stefana Djordjevića. U ekipu vicešampiona Makedonije Djordjević je došao iz grčkog drugoligaša Dukasa, gde je prošle sezone beležio 15,8 koševa po utakmici. Djordjević (27) je visok 205 centimetara, profesionalnu karijeru je počeo u Uniji Tarnov, a poslednjih godina je igrao za grčke drugoligaške klubove. Košarkaški klub iz Kumanova, koji predvodi bivši selektor Makedonije Marjan Srbinovski, do sada je u prelaznom roku doveo dvojicu srpskih košarkaša, beka Stefana Živanovića i krilnog centra Danila Mijatovića.

10:00 - Ana 30, a Jelena 37. teniserka svetaSrpska teniserka Ana Ivanović napredovala je za jednu poziciju i na danas objavljenoj WTA listi zauzma 30. mesto, dok je Jelena Janković zadržala 37. mesto. Ivanović, koja je završila sezonu zbog povrede zgloba, zauzima 30. mesto na listi sa 1.560 bodova, dok je Janković 37. teniserka sveta sa 1.435 boda. One su jedine dve teniserke iz Srbije medju prvih 100 na listi. Aleksandra Krunić napredovala je za jedno mesto i zauzima 136. sa 433 boda, Ivana Jorović pala je za dva mesta na 145. sa 412 bodova, a za dve pozicije plasman je pokvarila i Bojana Jovanovski, koja sa 318 bodova zauzima 179. mesto. Medju prvih 20. teniserki sveta ove nedelje nije bilo promena na WTA listi, a prva je i dalje Andželik Kerber iz Nemačke, ispred Amerikanke Serene Vilijams.

09:35 - Rajola: Mogao je Pogba u Real, ali hteo je izazovMino Rajola, menadžer Pola Pogbe, izjavio je da je francuski fudbaler izabrao Mančester junajted jer nije hteo da ide linijom manjeg otpora. "Mislim da je Mančester junajted transferima ovog leta pokazao svetu da ne želi da sedi mirno i da želi da bude najbolji - poslali su poruku da su najveći klub na svetu", rekao je Rajola i dodao: "Junajted ne igra Ligu šampiona, ali Pogba je njima bio najpotrebniji i već dve godine smo razgovarali o njemu. Uzeli su mog igrača Serhija Romera i uvek smo bili na vezi. Znali smo da se interesuju, razgovarali smo s Juventusom, želeli su da pokušaju da osvoje Ligu šampiona i dali su mu broj deset, pa smo rešili da pokušamo još jednu godinu". Pogba je imao ponude i drugih klubova. "Imali smo dve ponude iz Premijer lige i dve van nje. Pol je rekao da mu je Junajted u srcu, Vudvard (potpredsednik Junajteda) ga je želeo i prošle godine, a Murinjo još dok je bio u Čelsiju, tako da su se stvari poklopile. Za njega bi bilo jednostavnije da je otišao u Real, Primera i Liga šampiona, ali hteo je veći izazov", zaključio je Rajola.09:15 - Rodrigez: Zidan je moj idolVezni fudbaler Real Madrida Hames Rodriges izjavio je da je zadovoljan statusom u madridskom klubu. "Zidan je moj idol, Real je moj san i nadam se da će potrajati još dugo. Moja porodica i ja vrlo smo srećni u Madridu i u ekipi, boriću se da ovde ostanem zauvek", rekao je Rodriges i dodao: "Nije tačno da nisam zadovoljan, to što ne govorim javno toliko ne znači da imam loš odnos sa bilo kime. Ujedinjeni smo kao tim i svi me podržavaju od prvog dana, želimo još pobeda i rekorda". On uglavnom sedi na klupi za rezerve, a postigao je jedan gol na meču sa Espankolom. "Razumem trenerove odluke, on zna da uvek želim da pomognem timu, ne samo golovima i asistencijama", zaključio je Rodriges.08:54 - Vučić: Podržaćemo kandidaturu Budimpešte za Olimpijske igreSrbija će podržati Budimpeštu da bude domaćin Olimpijskih igara 2024, jer će to biti izvanredna prilika za biznis, kako za Srbiju, tako i za region, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da bi bila divna vest kada bi Budimpešta dobila organizaciju Olimpijskih igara. Na pitanje da li bi Olimpijske igre mogle da budu u Budimpešti, a da Srbija organizuje Svetsko prvenstvo u košarci 2023, Vučić je odgovorio da će Srbija da uzme sve što može i da će to skupo platiti. "To sam rekao i ljudima iz FIBA. Dajte Srbiji, platićemo avansno više nego drugi, nema problema", rekao je Vučić. Kako je istakao hoćemo da dovedemo što više ljudi u Srbiju, da se lepo provedu, da dolaze što više. "Srbija je kosmopolitska zemlja, Beograd je prava metropola. To hoćemo i to prvimo", rekao je Vučić.08:20 - Norman: Vavrinka je jedan od onih koji mogu da pobede Novaka ako imaju danMagnus Norman, trener Stana Vavrinke, izjavio je da želi da švajcarski teniser bude konstantniji tokom cele sezone. “Ima mnogo uspona i padova, radimo na tome svakodnevno, ali još nismo pronašli ključ, tj. način da bude malo konstantniji. Ali kada dođe u pravi ritam i kada igra mnogo mečeva, mislim da ga je teško pobediti", rekao je Norman. Vavrinka je u finalu US opena pobedio Novaka Đokovića. ”Stan je jedan od onih koji mogu da probiju Novaka ako imaju dan. Ipak, mislim da je u Njujorku igrao malo drugačije – više se branio, igrao nešto sigurnije, o tome razgovaramo”, dodao je Šveđanin.

08:10 - Svečano zatvorene POI u RijuParaolimpijske igre u Rio de Žaneiru, 15. po redu, svečano su zatvorene rano jutros, a Srbija je ostvarila sjajan rezultat od rekordnih devet medalja i završila na 31. mestu. Srpski tim osvojio je tri zlata (Laslo Šuranji u streljaštvu, Borislava Perić-Ranković u stonom tenisu i Željko Dimitrijević u bacanju čunja), dva srebra (Perić-Ranković i Nata Matić u stonom tenisu i Miloš Mitić u bacanju čunja), kao i četiri bronze (Šuranji u streljaštvu, Matić u stonom tenisu, Mitar Palikuća u stonom tenisu i Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja). Najuspešnij su bili Kinezi sa 237 medalja, od čega 105 zlatnih, potom slede Britanci sa 147 (64 zlatne), Ukrajinci 117 (41 zlatna), Amerikanci 112 (40 zlatnih)....

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track