LIGA EVROPE

(KURIR TV) CRVENO-BELI STIGLI U MOSKVU: Zvezdu dočekale niske temperature, moguće pomeranje meča u Soči?!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su u Moskvu, gde će u sredu igrati sa ekipom CSKA revanš utakmicu šesnaestine finala Lige Evropa.

Ekipa je u rusku prestonicu stigla posle dva i po sata čarter leta avionom "Vlade Divac" kompanije Er Srbija, kojim je upravljao kapetan Denda.

1 / 5 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Sa ekipom su u Moskvu doputovali, između ostalih, i generalni direktor Zvezdan Terić, predsednik Svetozar Mijailović, sportski direktor Mitar Mrkela i počasni predsednik Dragan Džajić.

Nije mnogo hladno preko dana, crveno-bele je dočekala temperatura od - 6 stepeni i slab sneg

Na putu od aerodroma "Šeremetjevo" do Moskve imali su policijsku pratnju do hotela, Rusi se potrudili da budu dobri domaćini, sve po protokolu

Kada je u pitanju saobraćajnica kroz grad, prava moskovska gužva, ali iako se bukvalno mili, kod vozača nema nestrpljenja, svi voze pažljivo i bez problema puštaju uključenja sa strane

Taksi vozila su oblepljena reklamama, a ima i onih sa političkim sloganima koji nose reklamu Vladimira Žirinovskog, kandidata za predsednika Rusije. Inače, predsednički izbori u Rusiji su polovinom marta

Revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evropa između Zvezde i CSKA igra se sutra od 18.00.

MOGUĆA SELIDBA?!

Ovu opciju je otkrio jedan od novinara na konferenciji koju je držao trener CSKA, Viktor Gončarenko. Jedno od pitanja treneru „armejaca“ glasilo je: UEFA je ozbiljno razmišljala o mogućnosti da se utakmica zbog mraza igra u Sočiju. Šta mislite o tome? Da li su igrači spremni za ovakve temperature?

- Iz prakse znam, pa mogu da kažem da je veoma teško igrati na minus 15 ili minus 17, ali ne postoji pravilo koje nalaže odlaganje utakmica ili pomeranja. A ni ja ne mogu da odredim koje su to temperature na kojima fudbal ne može da se igra. Ali postoje neke specifičnosti. Recimo, lopta drugačije odskače. Mada, nije to tolika razlika za igrače koliko za navijače. Jasno je da im ne bi bilo nimalo prijatno na ovakvim temperaturama - rekao je Gončarenko.

Prvi susret, igran 13. februara na stadionu "Rajko Mitić", završen je bez golova.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo kako je Bambi uplašio CSKA.i u koju se tradiciju uzdaju crveno beli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track